Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Rapid l-a curtat pe un internațional român de la Euro 2024! E prea scump pentru Dan Șucu!

Giuleștenii au încercat să-l achiziționeze pe un internațional de la Euro 2024, numai că jucătorul este exagerat de scump
Rapid la curtat pe un international roman de la Euro 2024 E prea scump pentru Dan Sucu
Internaționalul român prezent la Euro 2024 ar fi achiziția cu care Dan Șucu ar continua reformarea Rapidului, numai că jucătorul e foarte scump
ADVERTISEMENT

România e în optimile de finală la Campionatul European, ceea ce atrage atenția asupra fotbaliștilor lui Edi Iordănescu. E o perioadă în care este deschisă fereastra de transferări și internaționalii români devin tot mai interesanți. Inclusiv pentru cluburi din SuperLiga care îi descoperă acum ca ținte posibile.

Dan Șucu ar trebui să plătească foarte mulți bani ca să-l aducă pe Adrian Rus

Rapid e într-o reformare a lotului, așa că l-a țintit pe un jucător din echipa națională. Giuleștenii s-au interesat cum l-ar putea aduce pe Adrian Rus, fundașul central în vârstă de 28 de ani. Informațiile pe care le-au primit rapidiștii nu le-au fost deloc încurajatoare. Rus este extrem de scump, aducerea lui ar necesita o investiție cu mult peste nivelul economic obișnuit din campionatul nostru.

ADVERTISEMENT

Stoperul în vârstă de 28 de ani a evoluat în Cipru în sezonul recent, a fost la Pafos, o formație pentru care a apărut în 26 de partide și a marcat două goluri. Adrian a încheiat perioada de împrumut în Cipru și trebuie să revină la Pisa, un club din Serie B cu care mai are un contract valabil până în iunie 2026.

Oamenii lui Dan Șucu au adunat informații și au aflat niște sume greu suportabile pentru oricare club românesc. Rus costă 700.000 de euro și câștigă în jurul a 600.000 de euro anual la Pisa. Numai în primul sezon de la achiziționarea lui Adrian, vișiniii ar trebui să consume 1.300.000 de euro pentru un fundaș central!

ADVERTISEMENT

Internaționalul român foarte scump ar fi o achiziție excelentă pentru Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului

Șucu l-a instalat ca antrenor pe Neil Lennon, o alegere surprinzătoare a acționarului majoritar din Giulești, și a pornit o reformare a lotului după angajarea tehnicianului nord-irlandez. Rapid tocmai a anunțat achiziționarea lui Timotej Jambor, un atacant sloven în vârstă de 21 de ani, luat de la Zilina, din Slovacia.

Jambor e unul dintre cei mai interesanți străini care au venit în SuperLiga în perioada recentă. Internațional de tineret cu două goluri în șase partide, slovenul a fost promovat în formula de seniori de la Zilina când avea numai 17 ani. În precedentele două stagiuni a marcat 14 goluri în liga din Slovacia.

ADVERTISEMENT

El l-ar putea înlocui în ofensiva giuleștenilor pe Rrahmani, golgeterul kosovar pe care îl curtează formații din campionate mai bogate. Cu atacul completat prin achiziționarea lui Jambor, conducerea vișiniilor caută să îmbunătățească și apărarea, de aceea s-a gândit la Adrian Rus.

După sfârșitul sezonului trecut a plecat Dragoș Grigore, veteranul a semnat cu Gloria Buzău, acolo unde a ajuns și Constantin Budescu. Grigore va împlini 38 de ani în septembrie. Rapid l-a păstrat pe un alt veteran, Cristian Săpunaru, însă e greu de imaginat că liderul echipei va mai continua să fie un titular constant.

ADVERTISEMENT

Adrian Rus e în ”optimile” Euro 2024, deci el ar fi o achiziție excelentă pentru oricare club din SuperLiga

Săpunaru are 40 de ani și a semnat prelungirea contractului pentru încă un sezon. El a format un cuplu în centrul defensivei cu Paul Iacob în campionatul trecut. Giuleștenii l-au pus pe liber pe un alt stoper pe care îl mai aveau în lot, Iulian Cristea. Apărătorul ex-FCSB a semnat cu U Cluj. Așa că e nevoie de întăriri în zona aceasta a defensivei.

Rus, numele la care s-au gândit vișiniii, a apărut într-un mod surprinzător în fotbalul românesc. El a plecat de la Satu Mare în Ungaria, la Balmazujvaros, când avea numai 20 de ani. A fost împrumutat la un moment dat la Sepsi, pentru care a evoluat în 14 partide în 2018, după care a revenit în Ungaria, la Fehervar. Au urmat Pisa și Pafos.

  • 22 de selecții și un gol are Adrian Rus în echipa națională de seniori. El a fost un om de bază în Generația 2019, aceea care a ajuns în semifinalele Campionatului European de tineret
  • 700.000 de euro valorează Adrian Rus, conform transfermarkt.com. Este exact suma pe care o pretinde Pisa ca să permită transferarea fundașului central român

Articol realizat cu sprijinul VODAFONE, partener de conectivitate al FANATIK la Euro 2024.

ADVERTISEMENT