Sport

Rapid, meciuri de gală cu Fiorentina și Dinamo! În Italia, la un turneu de eSports

Rapid pleacă în Italia. Giuleștenii vor fi reprezentați de echipa FIFA22 Pro Clubs pe PlayStation la un turneu, la Roma. Vor înfrunta adversari cu nume din Peninsulă și din Europa, dar și pe marea rivală Dinamo.
22.06.2022 | 19:00
Rapid meciuri de gala cu Fiorentina si Dinamo In Italia la un turneu de eSports
ADVERTISEMENT

”Sportul rege” (fotbalul) este în aproximativ aceeași măsură, spectacol și afacere. Indiferent că se joacă pe dreptunghiul verde sau pe canapea, rămâne disciplina sportivă cea mai populară în Europa.

Rapid e ”campioană” în mediul virtual

Dacă în urmă cu câțiva ani în România se vorbea timid, mai mult în cercuri restrânse de prieteni, despre campionate de fotbal pe canapea, azi fenomenul este unul global.

ADVERTISEMENT

Există ligi profesioniste de eSports, echipe ”reale”, iar impactul acestui fenomen, real sau nu, ar putea duce la omologarea sportului virtual ca disciplină olimpică de sine stătătoare.

Rapid are una dintre cele mai bune echipe de eSports din România și va participa în perioada 24-27 iunie la un turneu găzduit de capitala Italiei, Roma.

ADVERTISEMENT

Evenimentul va fi găzduit de complexul Sportcity Roma și este organizat în cadrul LND Gaming Week, o săptămână dedicată sporturilor virtuale. Formația giuleșteană va înfrunta adversari precum Fiorentina, Boavista Porto sau marea rivală Dinamo București.

Rapid București are echipă de eSports din luna septembrie a anului trecut și a atras până acum sute de pasionați în comunitate. În plus, activitatea lor este urmărită de mii de pasionați de sportul virtual pe conturile de social media.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante rezultate obținute de club sunt campionatul PGS câștigat de echipa de Pro Clubs pe PlayStation la FIFA22 și obținerea titlului de campioni în clasamentul cluburilor de SIM Racing din cadrul BMW GT Challenge S3 – Racing League România.

Prima ”deplasare” în străinătate pentru noul Rapid

Competiția fotbal video de la Roma reprezintă prima ieșire din țară a noului Rapid, referindu-ne strict la echipa de eSports a clubului giuleștean.

ADVERTISEMENT

”Este prima deplasare în străinătate pentru echipa noastră și reprezintă o bornă importantă în vederea dezvoltării echipei și departamentului de eSports al clubului Rapid. Îi felicit pe băieții din echipă pentru devotamentul arătat și dorința, uneori extremă, de a avea rezultate.

Pe lângă imagine, obiectivul nostru în perioada următoare este să obținem performanțe notabile, cu care să-i facem fericiți pe toți susținătorii noștri”, a declarat managerul echipei de eSports a FC Rapid 1923, Andi Stoica.

În România se fac demersuri pentru recunoașterea sporturilor electronice

Recent, parlamentarii PNL au depus un proiect de lege prin care cer recunoașterea sporturilor electronice în țara noastră.

”România este una dintre cele mai active ţări din sfera sporturilor electronice, iar în jurul acestei industrii s-a dezvoltat un sistem complex.

De la înfiinţarea de cluburi sportive, organizarea de competiţii şi echipe de jucători profesionişti până la crearea de noi locuri de muncă şi apariţia unor calificări specifice industriei.

Astfel, la nivel naţional există peste 8.000 de jucători amatori şi profesionişti, aproximativ 50 de cluburi, 4 competiţii naţionale, 10 manageri, 50 administratori, 80 designeri, 15 social-media manageri, 15 antreprenori, 20 de analişti şi o serie de influenceri care lucrează în industria E-Sports”, se arată în expunerea de motive de modificarea a Legii 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, inițiat de PNL.

ADVERTISEMENT