Sport

Rapid, noi măsuri după scandalul de la meciul cu FC U Craiova 1948: „Mulțumim pentru înțelegere!”

Rapid a decis să anuleze acțiunile cu presa dinaintea meciului cu CS Mioveni din etapa a 11-a din SuperLiga.
12.09.2022 | 18:37
Rapid noi masuri dupa scandalul de la meciul cu FC U Craiova 1948 Multumim pentru intelegere
Rapid e pe locul doi în SuperLiga, la egalitate de puncte cu liderul Farul Constanța. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Victor Angelescu, Dan Șucu sau Gigi Corsicanu, cu toții i-au luat apărarea lui Cristi Săpunaru, după ce s-a luat la bătaie cu un bodyguard al lui Adrian Mititelu. „Giuleștenii” au mai luat însă o decizie înainte de meciul cu CS Mioveni.

Decizia luată de conducerea clubului Rapid înainte de meciul cu CS Mioveni

Lucian Ionescu, ofițerul de presă al Rapidului, a făcut un anunț oficial și a transmis un mesaj jurnaliștilor înainte de meciul cu CS Mioveni: „Ținând cont de contextul actual, întâlnirea cu presa de miercuri va fi reprogramată pentru miercurea viitoare. Mulțumesc pentru înțelegere!”.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului cu FC U Craiova 1948, Cristi Săpunaru a fost în centrul unui conflict desprins parcă din filme cu unul dintre bodyguarzii lui Adrian Mititelu. Reacție incredibilă a lui Cristi Săpunaru care a sărit la bătaie, i-au adus critici extrem de dure, mai ales din partea lui Mihai Stoica.

Clubul Rapid a emis și un comunicat oficial în acest sens, târziu în noapte după incidentele regretabile de la Târgu-Jiu: „SIGURANȚA ESTE PE PRIMUL LOC! Clubul FC Rapid a primit cu îngrijorare vestea despre incidentele petrecute imediat după terminarea partidei de la Târgu Jiu, în zona tunelului de acces spre vestiarele echipelor. Faptul că o persoană străină, care nu avea niciun drept să se afle în acea zonă a stadionului, a putut nu doar să se apropie de jucătorii noștri, dar a și iscat un conflict fizic cu aceștia, denotă deficiențe grave de organizare din partea clubului gazdă.

ADVERTISEMENT

Potrivit Art. 59 alin. 5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), accesul în zona vestiarelor este limitat exclusiv arbitrilor, observatorilor, persoanelor înscrise în raportul de arbitraj (jucători, antrenori, etc.) și agenților de pază. Prin urmare, deși numărul persoanelor care ar fi trebuit să se afle în acea zonă este unul limitat, imaginile apărute în mass-media aduc mai mult cu o nuntă sau un botez. Tot din aceste imagini, se poate observa că persoana care l-a agresat pe căpitanul echipei, Cristian Săpunaru nu poartă niciun ecuson ori alte însemne ale clubului organizator”.

Victor Angelescu cere o suspendare record pentru cei de la FC U Craiova 1948: „Să fie suspendați vreo 20 de etape!”

Victor Angelescu, patronul Rapidului, consideră că Cristi Săpunaru este doar o victimă, iar FC U Craiova 1948 trebuie să plătească pentru incidentele de la meciul de la Târgu-Jiu„Nu poți să ai așa ceva și nu există! Suntem în Evul Mediu, chiar așa? 20 de oameni cu brațele cât munții care nu au nicio treabă cu clubul pe la vestiare. Nu există asta, nu era niciun conflict!

ADVERTISEMENT

Că unii vor să scoată țapi ispășitori sau că se putea acționa mai bine sau mai rău, asta e altceva. Dar când ai o lipsă crasă de securitate și sunt 70.000 de oameni fără escuson la vestiare, e o problemă foarte gravă.

Mi se pare o tâmpenie să fie linșat Săpunaru de toată lumea. De ce să fie suspendat? Să fie suspendată Craiova vreo 20 de etape! Ce ar însemna ca noi pe Giulești să lăsăm să intre suporteri sau oameni de genul din galerie după meciul cu Steaua, să facă mișto după ce pierd și să le mai și suspende jucătorii vreo 2-3 etape, pe Tănase sau Coman. Nu e normal așa”, a declarat omul de afaceri pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT