Sport

Rapid nu a renunțat la Ben Arfa, dar s-ar putea alege și cu Alex Ioniță. „Încă nu a căzut transferul!”

Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, a declarat că transferul fostului internațional francez Hatem Ben Arfa încă este posibil. În plus, la echipa giuleșteană este foarte probabil să ajungă și Alex Ioniță.
10.09.2021 | 00:11
Rapid nu a renuntat la Ben Arfa dar sar putea alege si cu Alex Ionita Inca nu a cazut transferul
ADVERTISEMENT

Nou promovata Rapid este revelația actualei ediții de Liga 1, ocupând locul 2 în clasament după disputarea a 7 etape. Giuleștenii au planuri mari în acest sezon, se gândesc măcar la un loc de play-off, iar pentru îndeplinirea obiectivului mai au nevoie și de întăriri la nivelul lotului de jucători.

Una dintre țintele de lux ale Rapidului este fostul internațional francez Hatem Ben Arfa, care e liber de contract după ce și-a reziliat în vară înțelegerea cu prim-divizionara franceză Bordeaux.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif spune că transferul lui Ben Arfa la Rapid nu a căzut: „Încă îl mai așteptăm”

Rapidul vrea să detoneze bomba pe piața transferurilor și să-l aducă în Giulești pe Hatem Ben Arfa, acum în vârstă de 34 de ani. Fost internațional francez și campion în Hexagon cu Olympique Lyon și Olympique Marseille, el s-a despărțit la finalul sezonului trecut de Bordeaux și acum este în căutarea unui nou angajament.

În afară de echipele mai sus amintite, Ben Arfa a mai evoluat la Newcastle United, Hull City, OGC Nice, PSG, Rennes sau Real Valladolid. În acest moment, este evaluat de site-ul transfermarkt la 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional francez negociază o venire la Rapid cu președintele Daniel Niculae, iar în cazul în care vor ajunge la o înțelegere va semna un contract pe un an, cu drept de prelungire pe încă unul. Deși va avea un salariu lunar de doar 10.000 de euro, mult sub valoarea sa, Ben Arfa nu refuză din start venirea în România, deoarece este interesat mai mult de o echipă unde să fie considerat o vedetă și mai puțin de partea financiară.

„Nu a căzut transferul lui Ben Arfa, încă îl așteptăm. Sper să nu fie cum a fost Baptista la CFR Cluj, dar nu trebuie să depășim bugetul pe care-l avem. Asta a fost discuția antrenor-președinte-patron și nu vrem să depășim bugetul alocat”, a declarat Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Alex Ioniță, foarte aproape de o revenire la Rapid. Când ar putea fi apt de joc

Până la transferul lui Ben Arfa, Rapid este foarte aproape să ajungă la o înțelegere cu Alexandru Ioniță, jucător care tocmai și-a reziliat contractul cu CFR Cluj.

„Probabil va veni și Alex Ioniță. E liber de contract, e o variantă bună pentru el în primul rând. Nu va juca imediat. Cred că în jur de două luni ar trebui să se pregătească, să poată juca. E mare diferență să te antrenezi singur și să te antrenezi cu echipa”, a spus același Mihai Iosif.

ADVERTISEMENT

Pe când evolua la Astra, Alex Ioniță a fost implicat într-un scandal de dopaj alături de Kehinde Fatai şi Takayuki Seto. A fost suspendat de ANAD până la 30 septembrie 2021, iar de la 1 octombrie, când îi expiră interdicția, ar putea să se antreneze și să joace pentru Rapid.

„Am reziliat cu CFR Cluj, acum aștept să se oficializeze. Prima opțiune e Rapid. Daniel Niculae, președintele clubului, a discutat mai mereu cu Marius Niculae, care va fi impresarul meu. Vom vedea. Cel mai important e să revin în fotbal.

Aștept să mi se termine suspendarea, pe 30 septembrie, și sper să mă antrenez deja cu echipa cu care voi semna. De la 1 octombrie pot juca. Din punct de vedere fizic, sunt pregătit”, a spus Alex Ioniță după despărțirea de CFR Cluj.

ADVERTISEMENT