Sport

Rapid nu bate pe nimeni de cinci etape, dar Mihai Iosif are planuri îndrăznețe: “Să iau campionatul, ăsta e visul meu”

Cel mai interesant meci al etapei a 12-a, cel puțin pe hârtie, este cel de la Mioveni, Rapid - CFR Cluj. Mihai Iosif, antrenorul gazdelor, caută ieșirea din criză și anunță un obiectiv curajos.
16.10.2021 | 11:59
Rapid nu bate pe nimeni de cinci etape dar Mihai Iosif are planuri indraznete Sa iau campionatul asta e visul meu
ADVERTISEMENT

Nou promovata Rapid a avut o start de campionat excelent, cu un palmares de cinci victorii și o remiză în primele șase etape. Au urmat două remize și trei eșecuri, care au coborât grupărea alb-vișinie de pe locul 2 pe 7, primul în afara play-off-ului.

Cu toate acestea, antrenorul echipei giuleștente, Mihai Iosif, este optimist înaintea meciului împotriva celor de la CFR Cluj, care va avea loc duminică, de la ora 20.30, pe stadionul din Mioveni.

ADVERTISEMENT

După cum se știe, galeria Rapidului nu va fi prezentă la meci, protestând, în acest fel, față de decizia autorităților de a permite accesul în tribune doar persoanelor care s-au vaccinat sau au trecut prin boală.

Mihai Iosif are multe absențe în lot

Ne așteaptă un meci cu campioana României. Acum câțiva ani, când eram la Liga 5, am spus că-mi doresc să iau campionatul cu Rapid, cu cât mai mulți jucători din propria pepinieră. Ăsta este visul meu.

ADVERTISEMENT

Mă aștept să facem o partidă bună, jucăm cu o echipă care are un lot numeros, valoric și numeric. Sper să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Sper să fie de bun augur că jucăm la Mioveni.

Suporterii sunt foarte importanți la Rapid, sunt factor esențial. Nici nu știu ce să zic… ne va afecta foarte mult lipsa lor.

ADVERTISEMENT

Alex Ioniță s-a recuperat fizic, se antrenează cu noi. Din păcate, avem foarte multe absențe pentru acest meci. Sper ca, în cel mai scurt timp, Ioniță să devină jucătorul care a fost. Vom vedea, e posibil să joace cu CFR”, a spus Mihai Iosif.

Dragoș Grigore speră ca galeria Rapidului să fie prezentă în tribune

La rândul lui, fundașul Dragoș Grigore susține că absența galeriei la meciul de duminică nu este un lucru prea plăcut pentru el și colegii lui, dar speră ca ultrașii să se răzgândească și să facă deplasarea la Mioveni, unde se va disputa partida contra campioanei.

ADVERTISEMENT

Vom întâlni campioana României şi vom avea un meci greu. Cu ei în tribună ne va fi mai uşor. Nu ştiu dacă Mioveniul e talismanul nostru norocos, vom încerca să nu rupem tradiţia şi sper să reuşim un rezultat pozitiv.

Nu mă gândesc nicio secundă la meciul cu Dinamo pentru că e important ce vom face împotriva celor de la CFR. Sunt sigur că nu voi fi primit foarte frumos de fanii dinamoviști, dar e dreptul lor să mă apostrofeze, să se comporte cum consideră ei de cuviinţă.

Eu voi intra în teren cu gândul de a da totul pentru Rapid, pentru că ceea ce mă interesează în momentul de faţă este doar Rapidul”, a declarat Dragoș Grigore.

Dan Petrescu ar fi preferat ca meciul să aibă loc pe Arena Națională

De partea cealaltă, antrenorul Dan Petrescu era mulțumit de faptul că, la ultimele antrenamente, a avut la dispoziție tot lotul. „Suntem pe drumul cel bun, pentru că atunci când am venit la echipă erau foarte mulți accidentați, între timp s-au mai accidentat, dar echipa arată bine, toată lumea e refăcută.

Orice antrenor își dorește jucători valizi, sper ca la noi să nu ajungă virusul. Nici la noi la echipă nu avem toți jucătorii vaccinați, pentru că nu-i putem obliga. Eu le-am sugerat să se vaccineze, dar fiecare face cum crede de cuviință”, a spus Petrescu.

Tehnicianul a recunoscut că și-ar fi dorit ca partida împotriva Rapidului să aibă loc pe Arena Națională din București, deoarece acolo gazonul este mai bun decât. Partida va avea loc la Mioveni, deoarece pe cea mai mare arenă din țară are loc turneul de gaming de DOTA 2.

ADVERTISEMENT
Tags: