Sport

O ŢÎRĂ de rivalitate! “Fiule, vreau să fii ca Pancu!”

Partida dintre Rapid şi Braşov, cîştigată de ardeleni la limită, scor 0-1, a avut o semnificaţie aparte pentru unul dintre jucătorii lui Adrian Szabo. Cătălin Ţîră, atacantul de 20 de ani...
18.10.2014 | 18:39
O TIRA de rivalitate Fiule vreau sa fii ca Pancu
Catalin Tara si celebrul Ruud van Nistelrooy

Partida dintre Rapid şi Braşov, cîştigată de ardeleni la limită, scor 0-1, a avut o semnificaţie aparte pentru unul dintre jucătorii lui Adrian Szabo. Cătălin Ţîră, atacantul de 20 de ani al formaţiei din Ardeal, a jucat pentru prima dată într-un meci oficial contra echipei pentru care tatăl său, Fănel Ţîră, a făcut istorie!

FANATIK.RO i-a pus pe cei doi faţă-n faţă. Tată şi fiu. Trecut şi viitor. Prieteni înainte de toate. Prietenie care vine cu o primă tachinare din partea tatălui. “Să ştii, înainte de meciul direct, Cătălin a ascultat toată ziua imnul Rapidului. Deşi nu vrea să recunoască, moşteneşte iubirea faţă de Rapid”, punctează seniorul. Jucătorul Braşovului, cu un trecut care şi-a lăsat amprenta puternic asupra CV-ului, Ţîră bifînd prezenţe la Dinamo, Lazio şi Den Haag, confirmă informaţia. “Ascult imnul Rapidului, dar pentru că e frumos. Am afirmat întodeauna că atmosfera de pe Giuleşti e unică, suporterii sînt senzaţionali, scriu una dintre cele mai frumoase pagini ale fotbalului românesc”, afirmă juniorul. Matur, responsabil. La fel îşi cîntăreşte şi sentimente avute pe parcursul partidei cu Rapid. “Am avut emoţii mari. În primul rînd, jucam împotriva echipei lui tata şi a multor prieteni de familie. În al doilea rînd, nu voiam să îmi dezamăgesc părinţii, care erau în tribună”, punctează jucătorul care, mai nou, este cunoscut în vestiarul Braşovului ca fiind talismanul echipei, ardelenii nepierzînd în campionat cu tînărul atacant în teren.

Citeşte şi: EXCLUSIV / Un nou transfer în Giuleşti! Vine de la Lille!

7048_572872662835285_512194582991719573_n

Sfatul lui Ţîră senior: “Fiule, fii precum Pancu”

Cei doi acceptă provocarea FANATIK.RO. Îşi oferă, fără să ştie ce a spus celălalt, un sfat, o promisiune. Primul a fost fostul legenda Rapidului. “Ce aş putea eu să îi spun acum şi să nu o fi făcut deja?”, se întreabă Fănel Ţîră. Se lasă liniştea, apoi glasul începe să tremure. Chiar dacă responsabilităţile cîntăresc mai puţin acum, cînd fiul şi-a găsit echilibrul. “Îi transmit sub forma unei întîmplări petrecute la Rapid. Am fost la ProRapid, la baza de antrenament. Mă întîlnesc cu Daniel Pancu, care făcea exerciţii la sală şi vorbim cîteva minute. Fiecare se întoarce la treaba lui. După încă o oră, mă intersetez din nou cu Pancu. Îl întreb dacă se duce acasă şi îmi răspunde scurt: . Ce făcuse, de fapt, Pancu? Ulterior am aflat că este o obişnuinţă la el să vină cu o oră jumătate înainte de antrenament, trage la sală şi după aceea se alătură echipei mari la antrenament, încă o oră jumătate de exerciţii fizice. În situaţia în care este echipa şi la realizările pe care le-a obţinut, Pancone are în continuare pasiune faţă de fotbal. Este remarcabil! Sincer, asta îi doresc fiului meu. Să fie sănătos, să muncească şi să se dedice 100% în fiecare moment. Să se antreneze corect şi să îşi menţină vie flacăra pasiunii pentru fotbal!”. Cuvintele şi povestea readuc tăcerea. Şi, odată cu ea, o pildă. Despre sacrificiu şi pasiune.

1151048_534939229888171_597389944_n

Scrisoarea fiului către părinte!

La rîndul său, Cătălin Ţîră i-a promis părintelui său, fără să ştie de mesajul oferit de fosta glorie rapidistă, că nu îi va înşela aşteptările. Are o rugăminte, destăinuirile să aibă, dacă se poate, forma unei scrisori. În care să îşi dezvăluie visele şi greşelile totodată. “Tată, tinereţea este însoţită atît de avantaje, cît şi de greşeli. Perfecţiunea există pentru a fi atinsă. Prin muncă şi eforturi repetate. Dar nu poate nimeni să garanteze că va fi atinsă. Eu, în schimb, pot să îţi promit un singur lucru: nu voi ceda şi voi ajunge acolo unde ştiu că îţi doreşti. Unde îmi doresc. Îmi ştii pofta de performanţă. Asta o să mă ţină mereu activ. Şi ţine minte: fiecare gol, fiecare reuşită o să poarte amprenta mamei şi a ta. Aveţi încredere în mine. Cu drag, fiul vostru”.  Un mesaj simplu, care ascunde trăiri, greutăţi şi evenimente cunoscute doar de ei. Începînd cu Dinamo, continuînd cu Udinese, Lazio şi terminînd cu Den Haag.

1383341_568481279867299_114700717_n

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

Tags: