Sport

Rapid – Petrolul nu se joacă în Giulești! Ce se întâmplă cu arena „vișiniilor” și unde se va disputa meciul

Derby-ul dintre Rapid și Petrolul nu se va disputa pe stadionul Giulești. „Alb-vișiniii” au anunțat oficial unde se va juca meciul.
25.11.2022 | 15:59
Rapid  Petrolul nu se joaca in Giulesti Ce se intampla cu arena visiniilor si unde se va disputa meciul
Pentru suporterii Rapidului, meciul cu Petrolul este cel mai important derby. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rapid se pregătește de turneul amical cu Borussia Dortmund și Fiorentina și de meciul atât de special pentru suporterii „giuleșteni” și „petroliști”.

Rapid – Petroul se joacă pe Arena Națională

Derby-ul dintre Rapid și Petrolul Ploiești se va disputa pe Arena Națională, miercuri, 14 decembrie, de la ora 19:00. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Rapidului.

ADVERTISEMENT


„Meciul de pe 14 decembrie, dintre Rapid și Petrolul Ploiești, se va desfășura pe Arena Națională, din cauza lucrărilor de schimbare a gazonului de pe Giulești”, au comunicat „giuleștenii”.

Rapid e pe locul trei în SuperLiga, cu 33 de puncte, în timp ce, Petrolul Ploiești se află pe locul șapte, cu 26 de puncte, la egalitate cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae a dezvăluit că Rapid a încercat să amâne meciul cu Petrolul: „Ne-am dorit și noi, și fanii”

Daniel Niculae, președintele Rapidului, a explicat că Rapid a dorit să amâne acest meci:  „N-am putut să reprogramăm meciul cu Petrolul, așa cum ne-am fi dorit și noi, și fanii Petrolului. Stadionul Giulești suferă niște lucrări de schimbare a gazonului.

Nu putem să jucăm cu Petrolul în Giulești. Meciul cu Petrolul se va disputa pe Arena Națională”, a explicat oficialul „alb-vișiniiilor”.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a declarat că Petrolul trebuia să participe și la turneul amical cu Borussia Dortmund și Fiorentina

Fostul președinte al LPF a declarat că „lupii-galbeni” trebuiau să fie și ei invitați la turneul amical dintre Rapid, Borussia Dortmund și Fiorentina: „Am auzit că Rapid și Petrolul trebuiau să joace în decembrie cu Dortmund și cu Fiorentina, nu mai știu cu cine, dar că Liga n-a fost de acord. Bă, suntem nebuni cu toții?! Păi, moralul de competiție înaltă numai din jocuri internaționale puternice îl acumulezi”.

Liga Profesionistă de Fotbal s-ar fi opus ca acest turneu să aibă loc și nu a dorit să amâne derby-ul din SuperLiga cu Petrolul: „Aveți o informație eronată. Liga a fost de acord, dar cu condiția ca o competiție formată din meciuri amicale să nu determine amânarea meciului Rapidului cu Petrolul din competiția oficială. 

ADVERTISEMENT

Este un principiu simplu de lucru: competiția oficială are prioritate în fața oricăror meciuri amicale. Am oferit totuși soluția ca meciul Rapidului cu Petrolul să se dispute în ziua de miercuri, 7 decembrie, anterior etapei a 20-a, cu condiția ca și Petrolul să agreeze acest lucru. 

Din câte înțeleg, staff-ul tehnic al Rapidului nu agreează această variantă, iar o altă soluție de amânare a partidei pe motivul disputării unor meciuri amicale este lipsită de orice temei regulamentar”, spunea Justin Ștefan, Secretarul General al LPF, pentru gsp.ro.

În cele din urmă, turneul amical se va disputa pe 10 decembrie, în timp ce derby-ul dintre Rapid și Petrolul a fost programat la patru zile distanță, pe același stadion.

ADVERTISEMENT