Sport

Rapid pierde un jucător de bază pentru meciul cu U Craiova. Și Dinamo are probleme din cauza cartonașelor galbene

Cumulul de cartonașe galbene începe să-și facă simțită prezența și în acest sezon al Ligii 1. Dinamo și Rapid trebuie să abordeze următoarea etapă fără doi titulari incontestabili.
23.08.2021 | 16:52
Rapid pierde un jucator de baza pentru meciul cu U Craiova Si Dinamo are probleme din cauza cartonaselor galbene
ADVERTISEMENT

Pentru că au încasat deja câte 4 cartonașe galbene, Junior Morais și Steliano Filip nu vor putea evolua în etapa a șaptea, cu Universitatea Craiova, respectiv FC Argeș. Vorbim, practic, despre primii jucători aflați în această situație de la startul sezonului competițional 2021-2022.

Cu 16 puncte din 18 posibile, Rapid are parte de un debut excelent la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc după 6 ani și așteaptă vizita echipei lui Laurențiu Reghecampf. Meciul este programat sâmbătă, 28 august, de la ora 21:00, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo, în schimb, lipsa unuia dintre puținii jucători experimentați din lot face ca duelul cu FC Argeș – programat în aceeași seară, dar de la 18:00, să devină mai complicat decât s-ar fi așteptat. Cu toate acestea, Dario Bonetti, speră ca suporterii să-i poarte elevii spre o nouă victorie.

Junior Morais și Steliano Filip nu își vor putea ajuta echipele în următoarea etapă

Dacă Junior Morais a încasat cele patru cartonașe galbene consecutiv, respectiv în meciurile cu Farul Constanța, FC Argeș, FCSB și FC Botoșani (n.r. etapele 3, 4 ,5 6), Steliano Filip a fost avertizat, pe rând, în etapele 2, 3, 5 și 6. Cei doi sunt, însă, primii jucători care devin indisponibili de la debutul actualei stagiuni.

ADVERTISEMENT

Odată cu pierderea unuia dintre pionii principali ai compartimentului defensiv, pe alb-vișinii îi așteaptă o misiune extrem de complicată în fața Universității Craiova. De altfel, chiar brazilianul a dezvăluit recent că parcursul excelent al echipei li se datorează în mod special veteranilor, în frunte cu căpitanul Cristian Săpunaru.

Meci foarte frumos, galeria foarte frumoasă. A fost un meci de luptă și cred că a câștigat echipa mai bună. Cred că am făcut ce am făcut de la primul meci și până acum.

ADVERTISEMENT

E greu să treci, avem acolo niște bătrâni care nu te lasă să treci. Băieții au foarte multă calitate. Și la FCB sunt jucători foarte buni, dar dacă vor să plece în alt campionat cred că trebuie să demonstreze mai mult aici.

Lui Tănase îi doresc baftă, Coman la fel, sunt jucători foarte buni și trebuie să trateze fotbalul mai serios. Noi avem o galerie foarte frumoasă. Cred că e un plus, atât pentru mine, cât și pentru toată echipa”, spunea Morais imediat după primul derby al sezonului, câștigat la limită, scor 1-0, în fața FCSB-ului.

ADVERTISEMENT

Bonetti, calm după Farul – Dinamo 0-3: „Este nevoie de timp”

De cealaltă parte, chiar dacă a pierdut fără drept de apel meciul cu Farul lui Gheorghe Hagi, Dario Bonetti dă asigurări că echipa sa dispune de jucători capabili să o readucă, în timp, pe linia de plutire. În absența lui Steliano Filip, vor avea, însă, o misiune extrem de dificilă cu FC Argeș.

E nevoie de timp pentru a crește calitatea echipei, nu se poate întâmpla imedia. Aici, la Viitorul (n.r. Farul), tinerii sunt crescuți de ani de zile. Eu mă bucur că pot lucra în proiectul de la Dinamo.

Aceasta este situația la ora actuală, tinerii jucători au nevoie de suportul galeriei, ei sunt echipa lui Dinamo. Avem tineri buni, dar este nevoie de timp. E mai ușor să antrenezi la Liverpool decât la alte echipe.

Nu știu dacă Anton va juca în meciul următor. El este un jucător valoros și avem nevoie de astfel de jucători în acest moment. Știm că sezonul va fi deficil, dar avem o singură variantă, să muncim în fiecare zi cu jucătorii pe care îi avem”, a declarat tehnicianul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT