Dan Șucu a băgat mâna adânc în buzunar în acest an și a cheltuit peste 4 milioane de euro pentru transferuri la Rapid, însă rezultatele întârzie să apară. Echipa pregătită de Neil Lennon a început dezastruos sezonul, cu doar două puncte obținute în primele 3 etape, iar atmosfera din Giulești începe să se încingă din ce în ce mai tare.
Filip Blazek, Cristi Manea, Luka Gojkovic sau Timotej Jambor sunt doar câțiva dintre jucătorii transferați de Rapid în această vară, însă evoluțiile lor mai degrabă au dezamăgit. Iar cu degetul este arătat în primul rând directorul sportiv Daniel Sandu, cel care a gestionat campania de achiziții.
Cu toate acestea, conducerea clubului nu face pasul înapoi și este dispusă să pună la bătaie noi fonduri pentru a cumpăra jucători, dacă staff-ul tehnic o va cere. Sau cel puțin așa susține directorul executiv Marian Mihail în discuția cu Robert Niță la SUFLET DE RAPIDIST, emisiune transmiă LIVE în fiecare joi, de la ora 13:30, numai pe site-ul FANATIK.RO.
„În momentul de față, cum se fac exact transferuile la Rapid? Că au apărut fel și fel de discuții că jucătorii care au venit în ultimul timp nu se ridică la nivelul Rapidului, dar și despre modul cum au fost făcute aceste transferuri. Valoare-preț…”, l-a provocat moderatorul Robert Niță pe invitatul său.
„Cred că e clar, aici nu poate să fie nicio surpriză, că nu sunt implicat în lucrul acesta. De exemplu, nu pot să-ți spun acum dacă mai vine sau nu mai vine cineva. Dar ceea ce pot să spun este că mai avem niște bani puși deoparte. Acum, că va fi un jucător, doi sau niciunul… Perioada de transferuri se închide pe 9 septembrie, după care poți să mai discuți cu niște jucători liberi de contract.
Cei care se ocupă de latura tehnică, președintele și cu directorul sportiv, au solicitat o disponibilitate de la acționari și li s-a comunicat că ea există. Nu aș vrea să avansez vreo sumă, pentru că e posibil să fie în niște negocieri…
Ce mai pot eu să spun despre transferuri, care nu mai intră în latura tehnică și e ceva mai obiectiv, este că noi suntem într-o poziție oarecum dezavantajată. Noi, fotbalul românesc, nu neapărat Rapidul. Începem campionatul devreme, iar ferestrele de transfer se închid de la vest la est. Și eu dacă vreau să transfer pe cineva în iunie sau în iulie sunt într-o concurență cu Vestul. O concurență nu doar financiară, cât și organică.
Și e foarte ușor de înțeles, pentru că pe aceeași bani, între România și Cehia sau Polonia, nu îndrăznesc să mai spun și alte nume, normal că ei vor alege acolo. Și atunci ești nevoit să aștepți sau să plusezi”, sunt dezvăluirile făcute de Marian Mihail, noul director executiv al clubului giuleștean, la emisiunea SUFLET DE RAPIDIST.
Vorbind despre problemele „tehnice” pe care cluburile din SuperLiga le întâmpină deseori la transferurile de jucători, Marian Mihail a amintit despre cât de greu au reușit giuleștenii să-i rezolve actele golgheterului Albion Rrahmani din cauză că acesta provine din Kosovo, o țară nerecunoscută de România.
„Să ne gândim că Rrahmani ni s-a alăturat anul trecut undeva la jumătatea lui august și a reușit să joace abia prin septembrie. În meciul cu Craiova care a retrogradat, ca să nu fac diferențierea după patroni.
Cred că am îmbătrânit cu toții în perioada aceea. Pentru că Rrahmani e dintr-o țară extracomunitară și nerecunoscută de România. Actele lui Rrahmani arată așa… Locul nașterii: alte state din Europa! Pentru autoritățile române nu există denumirea Kosovo în niciun nomenclator.
Cu el, noi făcusem o estimare un pic optimistă că va juca în meciul cu Oțelul, iar în săptămâna meciului de la Craiova am primit niște semnale că s-ar putea rezolva un pic mai repede. A plecat la Craiova, vorbisem la momentul respectiv doar cu președintele Daniel Niculae că vor ajunge actele, și nu știam cum să facem să plece la Craiova, dar fără să dăm false speranțe, să încurcăm antrenorul…
Colegii lui credeau că vine doar pentru atmosferă, pentru a se integra în grup, dar până au ajuns acolo am putut să confirmăm. Și faptul că a intrat cum a intrat, cu două goluri… Sunt niște momente pe care într-o corporație sau într-o firmă obișnuită nu prea o să le ai. Aia a fost o săptămână în care am avut efectiv senzația că suntem favoriții cuiva. Unei forțe superioare…”, a mai spus Marian Mihail la SUFLET DE RAPIDIST.