Sport

Rapid, primul transfer după plecarea lui Rareș Ilie. A adus un înlocuitor cu doar 200.000 de euro!

Rapid a primit pentru Rareș Ilie nu mai puțin de cinci milioane de euro, însă „giuleștenii” au reușit să îi găsească un înlocuitor cu doar 200.000 de euro
20.07.2022 | 23:47
Rapid primul transfer dupa plecarea lui Rares Ilie A adus un inlocuitor cu doar 200000 de euro
Jayson Papeau este evaluat conform Transfermarkt la doar 250.000 de euro și are 32 de meciuri în Ligue 2. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT

Victor Angelescu a promis două transferuri înainte de derby-ul cu FCSB, iar Rapid îl va legitima pe extrema stângă Jayson Papeau.

Rapid îi aduce înlocuitor lui Rareș Ilie înainte de meciul cu FCSB. Jayson Papeau semnează cu Rapid

Rapid a primit cinci milioane de euro pentru transferul lui Rareș Ilie, iar conducerea clubului s-a orientat rapid după plecarea puștiului-minune la Nice. „Giuleștenii” îl vor pe semna pe mijlocașul ofensiv Jayson Papeau din Polonia, de la Warta Poznan pentru 200.000 de euro plus bonusuri. Jucătorul e în drum spre București, fiind așteptat să efectueze vizita medicală în cursul zilei de joi.

ADVERTISEMENT

„Jucătorul mai avea o ofertă de la o echipă din Polonia, dar a ales proiectul de la Rapid. E în drum spre București, mâine va face vizita medicală. Negocierile au durat câteva zile, totul a fost pus la punct”, a declarat impresarul Cristian Cernodolea.

Papeau ar putea debuta pentru Rapid chiar la derby-ul cu FCSB, mai ales că este pus la punct cu pregătirea fizică și a jucat deja un meci în acest sezon pentru Warta. Francezul a intrat în minutul 56 al meciului cu Rakow, pierdut cu 0-1 în fața echipei lui Deian Sorescu.

ADVERTISEMENT

Cine este Jayson Papeau, cel care trebuie să îl înlocuiască pe Rareș Ilie

Jayson Papeau are 26 de ani și 1,76 metri înălțime, fiind evaluat conform Transfermarkt la doar 250.000 de euro.

În cariera sa, Papeau a mai evoluat doar în Franța, la Le Mee Sports, Ste. Genevieve, Amiens, FC Chambly. Jayson Papeau are 32 de meciuri în liga a doua a Franței, unde a marcat două goluri și a oferit două asisst-uri.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut a jucat 26 de meciuri în prima ligă din Polonia și a reușit doar două pase decisive.

Jayson Papeau îi oferă multiple soluții lui Adrian Mutu

Jayson Papeau are un mare avantaj deoarece poate evolua atât pe banda stângă, cât și pe banda dreaptă. Ba mai mult, poate juca și rolul de mijlocaș ofensiv central.

ADVERTISEMENT

Astfel, Adrian Mutu va avea sub comandă un jucător polivalent care poate aproape pe toate posturile din ofensivă.

ADVERTISEMENT