Sport

Rapid rămâne neînvinsă în Champions League! Carlos Viver îşi salvează postul după victoria obţinută în final de meci cu Storhamar

Rapid a reuşit a patra victorie în grupele Ligii Campionilor, după 27-25 cu Storhamar. Carlos Viver răsuflă ușurat, fiind sub o mare presiune înaintea meciului.
23.10.2022 | 18:18
Rapid ramane neinvinsa in Champions League Carlos Viver isi salveaza postul dupa victoria obtinuta in final de meci cu Storhamar
Rapid rămâne neînvinsă în Champions League! Carlos Viver îşi salvează postul după victoria obţinută în final de meci cu Storhamar. Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid continuă parcursul perfect în Champions League și învinge cu 27-25 Storhamar. Meciul cu vicecampioana Norvegiei a fost decis în final de meci, elevele lui Carlos Viver fiind mai lucide în momentele decisive. Ibericul avea nevoie de această victorie care aduce liniștea la echipă.

Rapid rămâne neînvinsă în Champions League! Sala Polivalentă, umplută pe jumătate

Una dintre cele mai călduroase zile de octombrie din Capitală nu a umplut Sala Polivalentă la meciul din Champions League dintre Rapid şi Storhamar. Aproximativ 2000 de suporteri au fost prezenţi la ultimul meci al echipelor româneşti în Liga Campionilor, înainte de pauza pentru Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Galeria Rapidului a fost din nou la înălţime, atmosfera fiind una de Champions League, în ciuda publicului mai puţin numeros. Pentru Rapid, meciul cu Storhamar era un prilej excelent pentru a încheia într-o notă pozitivă prima fază a sezonului.

Galeria Rapidului a făcut spectacol în tribune
Galeria Rapidului a făcut spectacol în tribune. Sursa foto: Fanatik

Carlos Viver, sub presiune înainte de meci! A fost băgat în ședință după înfrângerea cu Vâlcea

Spiritele s-au încins în Giuleşti după înfrângerea din ultimele secunde de la Râmnicu Vâlcea şi Carlos Viver a fost băgat în şedinţă pentru începutul de campionat cu sincope. Dar, în Ligă, Rapidul a fost neînvinsă şi spera să rămână aşa şi după meciul cu vicecampioana Norvegiei.

ADVERTISEMENT

Startul de meci a fost ezitant de ambele părţi. Cele două echipe au greşit mult în ofensivă, iar în primele 10 minute niciuna dintre echipe nu se putea desprinde. Rapidul a condus în primele minute, dar apoi nordicele au preluat controlul reprizei.

Rapid a strâns scorul în finalul primei părți!

Au condus în multe rânduri la trei goluri diferenţă cu posibilitatea de a se desprinde şi mai mult pe tabelă. Au irosit aceste ocazii spre disperarea antrenorului Kenneth Gabrielsen, care a trăit la intensitate maximă fiecare fază a echipei sale, de la extaz la agonie şi invers.

ADVERTISEMENT

În ciuda unei reprize modeste făcute de Rapid, elevele lui Viver au reuşit să revină excelent în final. Astfel, rapidistele au recuperat două goluri în ultimul minut şi la cabine s-a intract cu scorul de 14-15.

Fază de joc în Rapid - Storhamar. Sursa: Fanatik
Fază de joc în Rapid – Storhamar. Sursa: Fanatik

Marius Șumudică, aclamat de galeria Rapidului! A avut timp și de scandări împotriva rivalilor

La meci a fost prezent şi antrenorul Marius Şumudică, aclamat la scenă deschisă de galeria Rapidului. Între două faze de handbal, tehnicianul a avut timp şi de scandări alături de galerie împotriva rivalelor din Capitală.

ADVERTISEMENT

Rapid a reuşit egalarea în minutul 32, după o aruncare de la şapte metri, reuşită de Alicia Fraga Fernandez, dar norvegiencele nu au resimţit şocul şi au continuat să profite de greşelile adversarului, desprinzându-se din nou la trei goluri.

Marius Șumudică, în tribune la Rapid - Storhamar. Foto: Fanatik
Marius Șumudică, în tribune la Rapid – Storhamar. Foto: Fanatik

Concurs de greșeli în repriza secundă! Niciuna dintre echipe nu s-a putut desprinde

Elevele lui Carlos Viver au ratat mult şi în partea secundă. Dar şi nordicele au avut un joc de atac încâlcit şi nu au putut profita de şansele ivite. Rapid a ţinut aproape graţie apatiei pe fază ofensivă a jucătoarelor lui Storhamar.

În minutul 43, Rapid a preluat pentru prima dată conducerea după startul de meci, 19-18. Inexplicabil, giuleştencele nu au profitat de valul de entuziasm pe care l-au creat şi au revenit la jocul presărat cu multe greşeli.

Toată sala aştepta ca Rapidul să se desprindă, dar au făcut-o din nou, nordicele. Au profitat de acţiunele de atac ratate ale gazdelor şi s-au dus iar la două goluri, cu 13 minute rămase de jucat: 19-21. Jocul lui Storhamar s-a asemănat foarte mult cu cel al Rapidului.

Final excelent pentru Rapid! Elevele lui Viver au fost mai lucide și rămân neînvinse în Champions League

Şi nici nordicele nu au ştiut să gestioneze momentele favorabile. Rapidul a avut o nouă revenire şi a reuşit să treacă din nou în avantaj, cu opt minute înainte de final, scor 23-22.

Dar, echipa lui Carlos Viver a jucat cel mai solid handbal atunci când a contat, în final de meci. Rapidistele s-au desprins la două goluri şi nu le-au mai lăsat pe nordice să se apropie. Acţiunile de atac au fost mai cursive, apărarea mai agresivă şi finalul excelent a adus o nouă victorie în Champions League, 27-25.

Carlos Viver, la un time-out. Sursa: Fanatik
Carlos Viver, la un time-out. Sursa: Fanatik

Victoria îi aduce liniștea lui Carlos Viver! Ibericul, sub presiune după ultimele rezultate

Succesul cu Storhamar îi salvează postul lui Carlos Viver, aflat sub presiune după ultimele rezultate. Pentru Rapid este o victorie care aduce liniştea într-un moment tensionat, chiar înainte de pauza pentru Campionatul European.

Rapid rămâne singura echipă neînvinsă din grupă şi este la egalitate pe primul loc cu Gyor, ambele cu 10 puncte. Parcurs excelent pentru debutantă, care a învins Zagreb, Esbjerg, Kastamonu şi Storhamar, remizând cu Metz şi în deplasarea de la Podgorica, cu Buducnost.

  • 10 puncte a obținut Rapid în primele 6 meciuri din Champions League
  • 6 goluri a marcat Jennifer Guttierez, cea mai bună marcatoare a Rapidului
ADVERTISEMENT