Sport

Rapid, scrisoare dură adresată lui Kyros Vassaras după greșelile de arbitraj din meciul cu Chindia: „E vorba de rea intenție!”

Rapid București, formația pregătită de Adrian Mutu, a trimis o scrisoare deschisă către Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.
05.10.2022 | 18:48
Rapid scrisoare dura adresata lui Kyros Vassaras dupa greselile de arbitraj din meciul cu Chindia E vorba de rea intentie
Rapid București, scrisoare deschisă adresată lui Kyros Vassaras, șeful arbitrilor din România. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid București a înaintat o scrisoare deschisă la adresa lui Kyros Vassaras. Giuleștenii au tras mai multe semnale de alarmă și au menționat că sunt nemulțumiți de felul în care Rapidul este tratată de arbitrii în timpul meciurilor din SuperLiga.

Rapid București, scrisoare deschisă către Kyros Vassaras: „Tragem un semnal de alarmă”

Daniel Niculae, printr-o postare pe Facebook, i-a atras atenția șefului arbitrilor din România, Kyros Vassaras cu privire la „arbitrajul slab de care beneficiază Rapid”.

ADVERTISEMENT

Oficialul giuleștenilor l-a pus la zid pe Lucian Rusandu, arbitrul care s-a aflat în camera VAR în meciul Rapidului cu Mioveni și a fost la centru cu Chindia Târgoviște. În ambele partide, arbitrul a anulat 2 goluri considerate valabile de giuleșteni.

„Domnule Vassaras,

din poziția de Președinte al FC Rapid București țin să trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care este tratată echipa noastră de către arbitri, pe parcursul meciurilor de fotbal.

ADVERTISEMENT

În dorința de a păstra o relație corectă cu judecătorii de pe „dreptunghiul verde” ne-am ferit de polemici, considerând că și arbitrii sunt oameni, iar omul este supus greșelii.

Mai mult, odată cu intrarea în fotbalul modern, după introducerea sistemului VAR, aveam convingerea că judecățile din arbitraj vor deveni o simplă formalitate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, am constatat cu surprindere că, deși n-ar trebui, arbitrii «reușesc» să iasă în evidență. Întâmplător sau nu, în ultimele trei meciuri din campionat, Rapid a beneficiat de un arbitraj extrem de slab, iar ultimele două (cu CS Mioveni și AFC Chindia Târgoviște) au avut același numitor comun, în persoana domnului Lucian Rusandu.

Prin deciziile sale total eronate, concluzie trasă de foști mari arbitri și de analiști sportivi, respectivul arbitru a anulat două goluri cât se poate de clare, atât de pe teren, cât și din camera VAR, goluri care la un moment dat pot conta în configurarea clasamentului”, se arată în scrisoarea deschisă publicată pe pagina oficială de Facebook a Rapidului.

ADVERTISEMENT

Rapid îl recuză pe arbitrul Lucian Rusandu la centru: „Nu e vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenție”

În minutul 19 al partidei cu Chindia Târgoviște, Alexandru Albu reușise să înscrie pentru Rapid cu un șut după un corner, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. Rapidișii nu au înțeles decizia „centralului” Lucian Rusandu, iar acum cer explicații.

„Fără să scuzăm evoluția neconvingătoare a echipei noastre din ultimul meci, considerăm că rezultatul final nu ar fi trebuit să fie «alterat» de către deciziile cel puțin bizare luate de arbitrul Rusandu, toate împotriva Rapidului. Toate acestea ne fac să ne temem că este posibil să nu mai fie vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenție.

În actualul context, în numele clubului nostru vă adresez rugămintea ca, în viitor, drumurile Rapidului și ale arbitrului Lucian Rusandu să nu se mai intersecteze în peisajul fotbalistic românesc. Totodată, așteptăm niște explicații vizavi de prestația respectivului arbitru.

Să nu uităm că fotbalul este pentru suporteri, iar rezultatele trebuie să fie stabilite doar de către cele două echipe prezente pe teren în postura de adversare în competiția sportivă.
În speranța primirii unui răspuns cât mai rapid din partea dumneavoastră, vă asigurăm de toată stima și prețuirea noastră”, se arată în scrisoarea publicată de Rapid pe Facebook.

ADVERTISEMENT