Fotbal intern

Rapid se mută în Regie. Când se va face trecerea

21.09.2018 | 16:19
Rapid se muta in Regie Cand se va face trecerea

Rapid București se va muta în curând pe stadionul Regie. Alb-vișiniii vor pleca pentru o perioadă de pe stadionul Giulești, care va intra în renovare în vederea organizării Euro 2020.

Site-ul oficial al Rapidului a organizat o sesiune de întrebări și răspunsuri cu fanii giuleșteni, iar printre întrebări s-a aflat și „Care sunt șansele să jucăm în Regie după începerea lucrărilor?” Astfel, oficialii Rapidului au răspuns că stadionul pe care a jucat Sportul Studențesc este prima opțiune în acest moment:

„Stadionul din Regie reprezintă prima opțiune pentru disputarea meciurilor Rapidului din postura de gazdă, după ce arena din Giulești va intra în reconstrucție. Acest stadion a fost ales în primul rând datorită vecinătății cu cartierele Giulești și Crângași, leagăne ale istoriei rapidiste. Discuțiile vor fi aprofundate și finalizate în momentul în care se va ști cu exactitate data în care stadionul Giulești nu va mai fi utilizabil”, se arată pe site-ul rapidiștilor.

Rapid se mută în Regie, până va fi gata stadionul Giulești

Tot sursa citată susține că stadionul nu are cum să aibă o capacitate mai mare de 14.000 de locuri: „Reconstrucția stadionului reprezintă un proiect aprobat de către Fondul Național de Investiții pe care FC Rapid București nu îl poate influența. Stadionul aparține și va aparține și în viitor de Ministerul Transporturilor, iar noi vom plăti chirie către C.S. Rapid pentru meciuri și antrenamente”. 

Stadionului Rapidului este inclus în programul de modernizare pentru organizarea Campionatului European din 2020. Inițial, în Euro 2020 mai erau incluse stadionul Ghencea, Arcul de Triumf și Dinamo, dar ultimul nu va mai fi modernizat din cauza problemelor legislative.

Stadionul Rapid va avea o capacitate de 14.500 de locuri, iar lucrările se vor ridica la 26 de milioane de euro.

Cum va arăta Stadionul Rapid

Euro 2020 se va disputa în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020. Competiţia continentală va fi găzduită de următoarele 12 oraşe: București, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bruxelles, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta.

Arena Naţională din București va găzdui 3 meciuri din faza grupelor, dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea, şi unul din optimile de finală.