Sport

Rapid, Sepsi și FC Botoșani, luptă încinsă pentru două locuri la barajul de Conference League. Cum poate trece Dinamo de Chindia în clasament

Mize importante în ultima etapă de play-out din Casa Pariurilor Liga 1. Rapid se luptă pentru Europa, Dinamo pentru o șansă în plus la evitarea retrogradării.
09.05.2022 | 23:10
Rapid Sepsi si FC Botosani lupta incinsa pentru doua locuri la barajul de Conference League Cum poate trece Dinamo de Chindia in clasament
Rareș Ilie și-a demonstrat calitățile și în meciul cu Sepsi, în care a și marcat. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ultima etapă din play-out este una în care rămân foarte multe lucruri de stabilit, în ambele părți ale clasamentului. Este o etapă cu o programare inedită, în care cele două meciuri care decid meciurile de la barajul de evitare a retrogradării se vor disputa pe 13 mai. Iar trei zile mai târziu sunt programate meciurile care vor decide barajul pentru Conference League.

Clasament Playout după etapa 4

Dinamo așteaptă un miracol pentru a scăpa de locul 14 și de un meci mai complicat în parajul pentru evitarea retrogradării

Astfel, Chindia – Gaz Metan Mediaș și Dinamo – UTA sunt cele două partide care sunt programate vineri, 13 mai. Este deja clar că echipele care vor juca barajul pentru evitarea retrogradării sunt Chindia și Dinamo. Rămâne de văzut doar de stabilit de pe ce locuri merg la baraj. Miza este evitarea locului 14, care ar duce la un baraj cu Universitatea Cluj sau Hermannstadt. Dintre cele două, una merge direct în Liga 1, iar cealaltă joacă barajul. Se înfruntă marți într-un meci la Cluj, care ar putea fi decisiv.

ADVERTISEMENT

Echipa care va termina pe locul 13 ar avea, teoretic, o misiune mai ușoară. Ar urma să înfrunte Steaua, locul 4 din Liga 2, dacă roș-albaștrii primesc dreptul de promovare. Sau una dintre Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia în cazul în care Stelei i se refuză dreptul de a juca barajul, obținut pe meritul sportiv.

Chindia își poate asigura locul 13 în clasament cu o victorie în fața celor de la Gaz Metan Mediaș. O victorie care ar părea ușor de obținut, contra unei echipe care va alinia doar juniori. Dacă formația din Târgoviște nu se impune, Dinamo poate profita pentru a urca pe 13. Dar pentru asta ar avea nevoie de o victorie cu UTA, pe propriul teren.

ADVERTISEMENT

Rapid, Sepsi și FC Botoșani se luptă pentru două locuri care asigură prezența în barajul care ar aduce o șansă la Conference League

Chiar mai complicată este lupta pentru primele două locuri din play-out, poziții care oferă șansa unui baraj pentru Conference League. Locurile 7 și 8 vor juca între ele, pe terenul echipei de pe locul 7, pentru a înfrunta apoi echipa de pe locul 3, sau pe cea de pe locul 4, în funcție de câștigătoarea Cupei, pentru un loc în Conference League.

Rapid, Sepsi și FC Botoșani sunt echipele care se luptă pentru două locuri. De menționat că la egalitate de puncte, Sepsi ar fi dezavantajată pentru că i s-au rotunjit punctele la intrarea în play-out. Iar FC Botoșani ar fi și peste Rapid, pentru că a intrat în play-out cu mai multe puncte. Moldovenii au cel mai ușor meci, cu Academica Clinceni, dar și un punct mai puțin decât rivalele. Deci vor aștepta ca una dintre rivale să nu câștige.

ADVERTISEMENT

Rapid putea fi sigură de locul 7 dacă învingea pe FC U Craiova, dar a cedat după un meci nebun. Acum e obligată să învingă la Mioveni

Rapid își putea asigura locul de baraj cu o victorie cu FCU Craiova, dar dubla lui Compagno le-a stricat planurile giuleștenilor. S-a terminat 2-3, după un meci nebun. Ceea ce înseamnă că Rapid este nevoită să câștige în ultima rundă pentru a fi sigură de locul în baraj. I-ar aduce chiar locul 7. Dar are o partidă destul de complicată, la Mioveni.

Și Sepsi este sigură de locul de baraj dacă se va impune în ultima rundă, dar are probabil cel mai complicat meci dintre toate cele 3. Pe terenul celor de la FC U Craiova 1948. Cu un egal, Sepsi ar merge totuși la baraj dacă Rapid pierde, sau dacă FC Botoșani nu bate pe Clinceni. Variante greu realizabile.

ADVERTISEMENT

Ultima etapă din play-out

Vineri, 13 mai: Chindia – Gaz Metan, Dinamo – UTA

Luni, 16 mai: FC U Craiova 1948 – Sepsi, Academica Clinceni – FC Botoșani, CS Mioveni – Rapid