Sport

Rapid și FCSB, acord „istoric” înainte de startul SuperLigii. Ce se întâmplă la derby-ul din Giulești

Rivali istorici, oficialii de la Rapid și cei de la FCSB au bătut palma și au ajuns la un acord de reciprocitate privind accesul fanilor la meciurile directe. Galeriile celor două echipe vor avea câte o peluză întreagă.
08.07.2022 | 20:05
Rapid si FCSB acord istoric inainte de startul SuperLigii Ce se intampla la derbyul din Giulesti
Conducerile cluburilor Rapid și FCSB au ajuns la un acord ”istoric” chiar înaintea startului noului sezon în SuperLigă. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cu mai bine de două săptămâni înaintea meciului direct, din etapa a doua a noii ediții a SuperLigii, reprezentanții cluburilor Rapid și FCSB au convenit asupra condițiilor de reciprocitate privind accesul fanilor la meciurile directe.

Ambele galerii vor avea propria peluză

Duelurile dintre Rapid și FCSB încă mai păstrează farmecul derby-urilor de altă dată. Fanii celor două echipe umplu stadioanele atunci când favoriții lor se întâlnesc în meci direct.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a beneficia de un număr cât mai mare de susținători, reprezentanții celor două mari rivale s-au întâlnit pentru a discuta condițiile în care cele două galerii vor avea acces la meciurile directe.

Prima înfruntare directă din noul sezon al SuperLigii este programată pe 23 iulie, pe stadionul Rapid, iar ultrașii roș-albaștrilor vor avea acces în întreaga Peluză Sud. Giuleștenii au confirmat înțelegerea

ADVERTISEMENT

”Ținând cont că partida dintre Rapid și FCSB se va disputa cel mai probabil cu casa închisă, într-o atmosferă specifică unui derby, s-a căzut de acord ca toată Peluza Sud să fie alocată suporterilor echipei oaspete, urmând ca la meciul retur să primim noi toate biletele din Peluza Nord de pe Arena Națională. 

Astfel, suporterii rapidiști ce și-au achiziționat deja abonamente la Peluza Sud vor fi relocați la Tribuna 0 sau Peluza Nord (în funcție de preferințele fiecăruia)”, se arată în comunicatul remis de conducerea clubului Rapid.

ADVERTISEMENT

O rivalitate ce datează din 1947

Chiar dacă ambele cluburi au trecut prin reorganizări administrative, fanii celor două echipe consideră că rivalitatea dintre vișinii și roș-albaștrii datează tocmai din 1947, atunci când a avut loc primul meci între Rapid și Steaua, așa cum se numea echipa lui Gigi Becali până când Clubul Sportiv al Armatei i-a interzis să mai folosească denumirea.

Pentru suporteri, însă, istoria e aceeași și ea numără nu mai puțin de 136 de meciuri directe între echipele pe care le susțin.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe victorii le-au obținut roș-albaștrii. Aceștia au 60 de succes față de doar 31 ale giuleștenilor. Alte 45 de partide s-au terminat la egalitate, iar cea mai mare victorie a roș-albaștrilor 8-2 a fost obținută pe 3 mai 1989.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,65 este cota pentru „peste 3,5 goluri” la FCSB – U Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT