Fotbal intern

Rapid şi Petrolul, în Liga 1 după baraj!? FRF analizează luni propunerea cluburilor de tradiţie din Liga 2. Giuleştenii confirmă Fanatik: “Am făcut acest demers!”

30.07.2020 | 23:43
Rapid si Petrolul in Liga 1 dupa baraj FRF analizeaza luni propunerea cluburilor de traditie din Liga 2 Giulestenii confirma Fanatik Am facut acest demers
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap programul din Liga 1 şi Liga 2, iar cazurile de COVID-19 au îngreunat programul în play-out, unde lupta pentru supravieţuirea în prima ligă este una dură. FANATIK a aflat că echipele de tradiţie fac front comun şi au trimis o solicitare oficială pentru modificarea formatului în Liga 1 pentru sezonul 2020-2021.

FANATIK a aflat că Rapid şi Petrolul, două dintre formaţiile care au dat una dintre rivalităţile istorice în fotbalul românesc, au transmis o solicitare către FRF, LPF şi eAD.ro, deţinătorul drepturile TV pentru Liga 1. Mai exact, cele două echipe vor ca prima ligă să fie formată din 16 formaţii pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Rapid şi Petrolul au solicitat ca primele două clasate din Liga 2 să promoveze direct în Liga 1, iar următoarele trei echipe clasate să intre în baraj cu ultimele trei din prima ligă. O decizie în acest sens ar urma să fie luată luni, 3 august, când este organizat Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

UPDATE, 30 iulie, ora 23:06 / Victor Angelescu a vorbit despre propunerea pe care Rapid a făcut-o împeună cu Petrolul pentru a fi șase echipe la baraj, confirmând informația FANATIK: „Am făcut acest demers pentru că am auzit multe zvonuri de a ajunge la un număr de 16 echipe.

ADVERTISEMENT

Din punctul nostru de vedere nu e corect, pentru că favorizează echipele din Liga 1, iar noi asta propunem să existe încă un baraj”.

„Dacă se va rămâne la formatul actual nu am nimic de obiectat. Demersul a fost împreună cu cei de la Petrolul, dar am vorbit și cu cei de la FC Argeș, UTA…azi l-am conceput.

ADVERTISEMENT

Oricum o să se joace meciul de baraj, așa că nu văd ce probleme ar fi dacă s-ar juca încă două. Încă nu am primit nicio reacție din partea nimănui”, a mai spus Victor Angelescu la TV DigiSport.


ȘTIRE INIȚIALĂ 30 iulie, ora 21:07

Propunerea făcută de Rapid şi Petrolul către FRF pentru barajul de promovare/rămânere în Liga 1

“În cazul în care propunerea extinderii competiţiei Ligii 1 la 16 echipe va primi girul forurilor responsabile, ne dorim să aducem câteva sugestii în spiritul fair-paly-ului şi al egalităţii de şanse.

ADVERTISEMENT

Astfel, propunem ca primele două clasate la finalul competiţiei ligii a doua să promoveze direct în prima ligă, în timp ce echipele clasate pe locurile 3,4 şi 5 în Liga 2 să dispute meciuri de baraj pentru accederea in Liga 1 cu ultimele trei clasate din prima ligă.

În acest context este de subliniat faptul că toate echipele angrenate în competiţia pentru evitarea retrogradării/accederea în Liga 1 îşi vor demonstra capacitatea de a rămâne în Liga 1/accede in Liga 1 exclusiv pe teren”, se arată în solicitarea făcută de Rapid şi Petrolul.

Cum ar arăta acum meciurile de baraj, conform propunerii Rapidului şi Petrolului

  • Poli Iaşi (locul 12, play-out Liga 1) – Rapid (locul 5, play-off Liga 2)
  • Dinamo (locul 13, play-out Liga 1) – Turris Turnu Măgurele (locul 4, play-off Liga 2)
  • Chindia (locul 14, play-out Liga 1) – Fc Argeş (locul 3, play-off Liga 2)

Care este situaţia acum în Liga 2

Duminică este ziua decisivă pentru promovarea în Liga 1. Ultimele trei meciuri din play-off-ul Ligii 2 se vor disputa de la ora 18:30, iar la final vom ştii numele celor două echipe care vor promova în prima ligă. Cu o etapă înainte de final, UTA şi CS Mioveni ocupă primele două poziţii în campionat, cele care duc în Liga 1.

Dintre cele 6 echipe din play-off, Petrolul este singura care nu mai are nicio şansă la promovare, fiind la 4 puncte de FC Argeş, echipă care ocupă poziţia ce duce în baraj. Cu toate acestea, meciul prahovenilor cu CS Mioveni devine unul important, dacă FRF va admite solicitarea schimbării formatului.

Meciurile din ultima etapă din play-off-ul Ligii 2

  • CS Mioveni – Petrolul Ploieşti
  • Rapid Bucureşti – Turris Turnu Măgurele
  • FC Argeş – UTA Arad

Play-out-ul din Liga 1 a fost afectat de coronavirus

Play-out-ul din Liga 1 ar fi trebuit să se termine la mijlocul săptămânii viitoare, însă focarul de coronavirus de la Dinamo a dat toate planurile peste cap. FANATIK a anunţat în excluisivitate decizia Adunării Generale a LPF, prin care ultima etapă din play-out a fost mutată.

Decizia a venit după ce mai multe meciuri ale lui Dinamo au fost amânate, astfel că formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare va avea un program infernal până pe 18 august, când este programată ultima etapă.

Mai mult decât atât, LPF a anunţat că meciul de baraj se va disputa pe 21 august, cu o zi înainte de startul sezonului 2020-2021 din Liga 1. În prezent, ultimele trei locuri în clasament sunt ocupate de Poli Iaşi, Dinamo şi Chindia. “Câinii” au cu cinci meciuri mai puţin decât formaţia din Copou.

ADVERTISEMENT