Sport

Rapid – Universitatea Craiova 2-3, în etapa 9 din play-off SuperLiga. Giuleștenii își iau „adio” de la Europa, oltenii așteaptă ajutor extern. Cum arată clasamentul

Rapidul a ratat și ultima șansă matematică de a mai prinde un loc de cupă europeană după ce a pierdut meciul de pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 2-3.
22.05.2023 | 22:07
Rapid  Universitatea Craiova 23 in etapa 9 din playoff SuperLiga Giulestenii isi iau adio de la Europa oltenii asteapta ajutor extern Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Universitatea Craiova, contand pentru Play-Off Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Rapid Giulesti din Bucuresti, luni 22 mai 2023. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
22-05-2023
19:40

Cum arată clasamentul din play-off-ul SuperLigii după Rapid – Universitatea Craiova

Rapid a pierdut cu 2-3 meciul de pe teren propriu cu Universitatea Craiova din etapa 9 a play-off-ului din SuperLiga și a ratat orice șansă de mai juca în sezonul viitor în preliminariile Conference League.

Oltenii, în schimb, încă mai pot ajunge în Europa, dar nu depind doar de ei. Echipa lui Eugen Neagoe mai are șanse de a prinde locul 3, cu condiția să bată în ultima etapă pe teren propriu pe Sepsi, iar CFR Cluj să nu câștige acasă cu noua campionaă Farul. Ar putea prinde barajul pentru preliminariile Conference League cu învingătoarea dintre FC U Craiova și FC Voluntari și de pe locul 4 în pay-off, dar în aceste condiții au nevoie ca U Cluj să câștige Cupa României.

Clasament play-off SuperLiga
22-05-2023
17:32

Rapid - Universitatea Craiova 2-3 (Dugandzic 33 pen., 58 pen. / A. Ivan 43 pen., 53, Crețu 65)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 90+1: Pănoiu șutează de la distanță, peste poartă.

Min. 76: Luckassen reușește să înscrie, însă golul e anulat pentru un fault comis asupra portarului Popescu.

Min. 65: GOOOL Universitatea Craiova! Într-un moment în care Bamgboye era căzut pe gazon accidentat, oltenii refuză să dea mingea afară, pleacă pe contraatac, Crețu pătrunde în careu și înscrie cu un șut din 7-8 mertri.

Min. 59: GOOOL Rapid! Dugandzic „face” dubla tot de la punctul cu var.

Min. 58: Crețu comite henț în careu și se acordă penalty pentru giuleșteni.

Min. 53: GOOOL Universitatea Craiova! Markovic aruncă o minge în careu, Andrei Ivan preia elegant pe piept și înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 50: Onea șutează din prima de la marginea careului, mingea se duce peste poartă.

Min. 47: Căpățînă îl faultează pe Junior Morais în marginea careului, vede mult prea ușor cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 43: GOOOL Universitatea Craiova! Andrei Ivan transformă lovitura de la 11 metri, chiar și după ce a fost pus să o repete.

Min. 40: Adrian Cojocaru dictează din nou penalty după, pentru olteni de data asta, după ce Săpunaru îl lovește în careu pe Andrei Ivan.

Min. 33: GOOOL Rapid! Dugandzic transformă elegant lovitura de pedeapsă.

Min. 31: Junior Morais trimite o centrare în careu, iar Zajkov, nepresat de nimeni, comite henț. Arbitrul Adrian Cojocaru dictează penalty, decizie confirmată și de VAR.

Min. 24: Șutul lui Ndong din marginea careului trece peste poarta lui Moldovan.

Min. 22: Căpățînă trimite un șut-centrare de la 20 de metri, dar 3 coechipieri trec pe lângă minge și nu reușesc să o trimită în plasă.

Min. 17: Bine găsit în careu de Ișfan, Markovic șutează mult peste poartă din 7-8 metri.

Min. 1: A început partida.

22-05-2023
16:09

Echipele de start la Rapid - Universitatea Craiova

Au apărut echipele de start la Rapid – Universitatea Craiova:

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Morais – Kait, Al. Albu, Al. Ioniță II – Sefer, Dugandzic, Bamgboye. Rezerve: Drăghia – Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Papeau, Ongenda, Pănoiu, Costache, Luckassen. Antrenor: Adrian Mutu

Universitatea Craiova: L. Popescu – Căpățînă, Zajkov, Badelj, Ndong – Al. Crețu, Screciu – Ișfan, Baiaram, Ivan – Markovic. Rezerve: Lazar – Vlădoiu, Găman, Raul Silva, Benga, Mateiu, Cîmpanu, Roguljic, Koljic. Antrenor: Eugen Neagoe

Meciul Rapid – Universitatea Craiova are loc luni, 22 mai, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 9-a din play-off-ul SuperLigii. Cu o victorie, oltenii mai pot spera să prindă locul 3, care duce la barajul de Conference League. Mai e și varianta locului 4, numai dacă U Cluj câștigă Cupa României, pentru că nu are licență europeană, și atunci și Rapid, cu două victorii în ultimele etape, poate ajunge la barajul de Europa.

Unde se joacă meciul Rapid – Universitatea Craiova, în etapa 9 din play-off SuperLiga

Întâlnirea Rapid – Universitatea Craiova se dispută luni, 22 mai, de la ora 20:30, pe stadionul „Superbet Arena” din cartierul Giulești, în etapa a 9-a din play-off-ul SuperLigii. Deși acum șansele favoriților lor sunt doar teoretice, din nou se va juca având tribunele pline, fiind ultima apariție acasă a „alb-vișiniilor” în fața fanilor.

ADVERTISEMENT

Vor sosi la meci și câteva sute de olteni, cu speranța că echipa lor va face un meci bun și va obține un rezultat pozitiv. Spre deosebire de Adrian Mutu, care a fost confirmat de conducere, soarta antrenorului Eugen Neagoe pe banca „alb-albaștrilor” nu este deloc clară, urmând a avea loc zilele următoare o discuție între patronul Mihai Rotaru și tehnicianul oltenilor.

Cine transmite la TV partida Rapid – Universitatea Craiova

Partida Rapid – Universitatea Craiova se s joacă luni, 22 mai, de la ora 20:30, pe stadionul „Superbet Arena” din București, în etapa a 9-a din play-off-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă în direct pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Proma Sport 1. O mai puteţi urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, după ce weekend-ul trecut am avut parte și de ploi scurte, dar rapide, luni, 22 mai, va fi o vreme frumoasă, cu cer senin și fără amenințare de precipitații. Maxima zilei va ajunge la 24 de grade, iar la ora partidei vor fi ]n jur de 21 de grade, destul de cald pentru acea oră. Arbitrul partidei este unul experimentat, Adrian Cojocaru din Galați.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Rapid – Universitatea Craiova

Adrian Mutu are la dispoziție tot lotul la această ultimă aparițiie în fața propriilor suporteri în Giulești. Tehnicianul Rapidului se va baza și în sezonul următor pe trioul veteranilor din defensivă, Săpunaru – Dragoș Grigore – Junior Morais. În schimb, croatul Crepulja va părăsi Rapidul două sezoane și după ce a ieșit mai înainte campion cu Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

La Craiova, sunt doar doi absenți, cei clasici, fundașil Bogdan Vătăjelu și Nicușor Bancu, în schimb revine Alexandru Crețu după perioada de suspendare. Antrenorul Eugen Neagoe va alcătui un prim unsprezece ofensiv, pentru a pune presiune asupra careului lui Horațiu Molodvan, alt jucător care și-a prelungit contractul cu Rapid, până în 2025. Singura întrebare este cine va fi vârful de lance, Koljic sau Markovic.

Cote la pariuri la jocul Rapid – Universitatea Craiova

Pentru casele de pariuri, deși Rapid s-a dovedit o nucă tare de spart în fortăreața Giulești, Universitatea Craiova este echipa care are prima șansă în acest meci, la o cotă de 2,30. Elevii lui Adrian Mutu, dacă ies ei învingători, au cotă de 3,20. La șansă dublă „X2” cota este de 1,40, iar la șansă dublă „1X” ajunge la 1,65. Un gol al Craiovei valorează 1,30, iar unul al giuleștenilor 1,40.

ADVERTISEMENT

De la promovarea Rapidului, acum doi ani, s-au jucat două partide la București. Sezonul trecut, oltenii s-au impus cu scorul de 2-1 pe „Arena Națională”, iar în actuala ediție, în sezonul regulat, a fost 2-2, după ce oaspeții au avut 2-0 după primele 20 de minute. Însă Rapid nu a renunțat și a revenit în meci, croatul Dugandzic egalând în minutul 77.

ADVERTISEMENT