Fotbal intern

OFICIAL! Rapid va avea un super stadion! “Gata, s-a APROBAT!”

UPDATE, 9 MAI, ORA 20:59 / Ministerul Transporturilor a remis un comunicat prin intermediul căruia a anunţat că Stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu va avea o capacitate de 18.000 de locuri....
10.05.2016 | 00:01

UPDATE, 9 MAI, ORA 20:59 / Ministerul Transporturilor a remis un comunicat prin intermediul căruia a anunţat că Stadionul Giuleşti – Valentin Stănescu va avea o capacitate de 18.000 de locuri. Totodată, arena va fi încadrată în cea mai înaltă categorie UEFA.

CLICK PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINI CU NOUA BIJUTERIE DIN GIULEŞTI

“Clubul Sportiv Rapid Bucureşti mai are în desfăşurare un proiect, început în vara anului 2015, pentru consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu. În acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate şi au fost obţinute certificatele de urbanism. Conform planurilor Companiei Naţionale de Investiţii, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasă, parcare D+P, sală polivalentă, bazin de înot, săli de: haltere, lupte, box, karate, precum şi camere de cazare pentru sportivi, unităţi de alimentaţie şi spaţii comerciale. Astfel, Stadionul Giuleşti va putea fi încadrat în categoria a IV-a UEFA, cea mai înaltă şi care permite organizarea oricărui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor)”, se arată în comunicatul citat.

Inclusiv bazinul de polo al CS Rapid va fi modernizat. “Bazinul de polo al Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, unitate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va fi reabilitat şi consolidat. În cadrul proiectului gestionat de Compania Naţională de Investiţii, a fost încheiată licitaţia pentru începerea lucrărilor. Din actuala construcţie va fi păstrată doar schela metalică. Noul bazin va avea o structură modernă, din sticlă, o cuvă mărită conform normelor stabilite de Federaţia de Polo, precum şi 200 de locuri pentru spectatori. În plus, proiectul mai prevede şi o sală de forţă şi vestiare adecvate. Termenul de finalizare a lucrărilor este anul 2018“, precizează MT.

––––––––––––––––––––––––––––

Rapid va avea o arenă de patru stele, după o lungă aşteptare. Stadionul va avea 17.500 de locuri, iar lucrările de modernizare vor începe în 2017 şi vor dura doi ani. Proiectul face parte din investiţia Guvernului în perspectiva organizării meciurilor de la Euro 2020, iar actele au fost deja depuse la Compania Naţională de Investiţii.

“Baza noastră sportivă va fi refăcută în totalitate! Anul acesta vom începe la lucrările de înot, dar şi stadionul a fost acceptat în programul de reabilitare. Stadionul va corespunde normelor UEFA, se vor putea juca meciuri de Campionat Europen, se menţin sălile de sport de sub din tribune, ele vor fi dotate modern.

Pînă în anul 2020 sperăm că vom avea o bază nouă. Cred că anul acesta vom termina cu actele, iar la anul se pot începe lucrările la stadion. Construcţia va dura, probabil, doi ani. Se va dărîma doar peluza de la Teatrul Giuleşti şi restul se va consolida şi moderniza”, a spus Vali Ionescu Caciureac, preşedinele CS Rapid.

Tags: