Sport

Rapid, „dublă” victorie în instanță pentru păstrarea anumitor mărci și a siglei actuale. Reacția lui Victor Angelescu. Update

Cele două cluburi private care revendică moștenirea Rapidului s-au judecat în instanță pentru folosirea mărcilor, iar câștig de cauză a avut gruparea din SuperLiga.
26.01.2023 | 10:13
Rapid dubla victorie in instanta pentru pastrarea anumitor marci si a siglei actuale Reactia lui Victor Angelescu Update
Rapid, victorie importantă în instanță pentru păstrarea anumitor mărci. Ce se întâmplă cu sigla actuală. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
26-01-2023
08:19

O nouă victorie pentru Rapid în fața instanței. Giuleștenii vor putea folosi exclusiv sigla actuală

La mai puțin de 24 de ore după ce Rapid a câștigat la Curea de Aprel dreptul de a folosi mărcile UFC Rapid și Giuleștina, clubul antrenat de Adi Mutu a primit un nou verdict îmbucurător.

Mai exact, echipa din Giulești a câștigat procesul privind sigla actuală pe care o vor putea folosi exclusiv. „FC Rapid 1923 a primit o decizie favorabilă și în cel de-al doilea dosar, cel legat de folosirea exclusivă a siglei actuale”, se arată pe pagina oficială de Facebook a celor de la Rapid.

 

25-01-2023
18:00

Victor Angelescu, după decizia Curții de Apel: „Era ceva normal!”

Char dacă echipa FC Rapid 1923 din SuperLiga, patronată de Dan Șucu și Victor Angelescu, a câștigat la Curtea de Apel dreptul de a folosi mărcile UFC Rapid și Giuleștina, emoțiile încă nu s-au risipit total. Asta pentru că AFC Rapid are drept de a face recurs în termen de 30 de zile. În plus, nu s-a dat încă un verdict în ceea ce privește stema cu vulturul.

„Țin să precizez că sunt două dosare. Ni s-a dat dreptate pentru toate mărcile, mai puțin cea cu vulturul. Acolo nu avem decizia! Mi se pare normal, am plătit o sumă foarte mare”, a declarat Victor Angelescu pentru Prosport.

FANATIK a scris despre ”războiul” din Giulești încă de acum 3 ani, atunci când cele două entități au ajuns la judecată.

Instanța a dat dreptate FC Rapid 1923 în litigiul privind mărcile

AFC Rapid a cerut instanței anularea mai multă mărci folosite de FC Rapid 1923, iar clubul din SuperLiga a solicitat anularea mărcii Asociația Fotbal Club Rapid București, înregistrată în anul 2017.

ADVERTISEMENT

Curtea de Apel a dat verdictul în acest caz și a stabilit că gruparea din primul eșalon al fotbalului românesc are dreptate și poate folosi în continuare mărcile contestate de partea adversă.

”Curtea de Apel București a pronunțat astăzi soluția în primul dintre cele două litigii privind mărcile ‘Rapid’. În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale ‘Asociația Fotbal Club Rapid București’ (înregistrată în anul 2017), iar partea adversă a cerut instanței anularea mai multor mărci, constând în embleme folosite anterior de clubul nostru, UFC Rapid și Giuleștina.

ADVERTISEMENT

Apelul FC Rapid 1923 a fost admis în totalitate, Curtea de Apel București anulând marca Asociația Fotbal Club Rapid București și păstrând valabilitatea celorlaltor mărci din portofoliul achiziționat de la societatea falimentară Rapid”, se arată pe pagina de Facebook a rapidiștilor din SuperLiga.

Decizia în cazul siglei urmează să fie anunțată

Cele două entități se mai luptă în instanță și pentru actuala siglă sub care funcționează FC Rapid 1923, cea cu vulturul, iar o decizie finală este așteptată cât de curând și în această speță.

ADVERTISEMENT

”În cel de-al doilea dosar, privind înregistrarea mărcii, constând în sigla actuală a clubului nostru, soluția urmează a fi pronunțată în zilele următoare”, se mai scrie în comunicatul clubului deținut de Dan Șucu și Victor Angelescu.

Horia Manoliu, președintele executiv al celor de la AFC Rapid, a spus întotdeauna că gruparea sportivă pe care o reprezintă este adevăratul ”Rapid”. Acesta susține că formația din Liga a 4-a este continuatoarea vechiului Rapid, club care a dat faliment în 2017.

ADVERTISEMENT

”Ca să fie clar, lumea nu trebuie indusă în eroare. Marca Rapid, palmaresul, și sigla se află la noi, la AFC Rapid. Noi suntem continuatoarea de drept a vechii echipe”, afirma Manoliu, în urmă cu un an și jumătate.

ADVERTISEMENT