Fotbal international

Rapid Viena – FCSB 3-1, în play-off Europa League. Rezumat video

23.08.2018 | 23:22
Rapid Viena  FCSB 31 in playoff Europa League Rezumat video

Rapid Viena – FCSB, contând pentru manșa tur din play-off-ul Europa League, s-a terminat 3-1 pentru echipa gazdă, care a devenit astfel favorită la calificare. Rezumatul video al acestei partide îl puteți vedea în continuare. 

Golul marcat de Gnohere în minutul 47 păstrează însă speranțele și în tabăra roș-albastră. Returul are loc joia viitoare, pe Arena Națională, conducerea clubului bucureștean punând deja biletele în vânzare la prețuri accesibile.

Rapid Viena – FCSB 3-1, în play-off Europa League. Rezumat video

Rapid Viena a început tare partida cu FCSB și, după două șanse bune de gol, a deschis scorul în minutul 4 prin Knasmullner, care a profitat de gafe în lanț pe tranziția negativă a roș-albaștrilor. Cel de-al doilea gol a venit în minutul 40 din fază fixă, marea problemă a lui Dică și a jucătorilor săi. Același Knasmullner i-a pus mingea pe cap lui Sonnleitner, care a venit nemarcat la colțul scurt și a trimis mingea în plasă.

Vezi faze video aici

Repriza secundă a început mult mai bine pentru FCSB, asta și după ce Dică a introdus pe teren doi jucători noi, pe Coman și pe Tănase. Gnohere a redus din diferență în minutul 47, servit fiind ideal în careu de nou-venitul Alexandru Stan. Bucuria oaspeților a durat doar două minute, căci în minutul 49 Schwab a punctat din nou pentru gazde.

Eliminarea lui Berisha pentru cumul de cartonașe galbene, venită în minutul 84, a schimbat dramatic economia jocului. FCSB a trecut la control și și-a creat trei ocazii uriașe, mai întâi prin Raul Rusescu, iar apoi prin Florinel Coman și Romario Benzar, ale căror șuturi au izbit bara!

FCSB și-a încheiat seria de invincibilitate

FCSB traversa un moment foarte bun din punct de vedere al rezultatelor și al jocului. După debutul ratat de sezon, 0-1 cu Astra, elevii lui Nicolae Dică au avut o serie de opt meciuri fără înfrângere (6 victorii și 2 remize). În campionat, steliștii au remizat cu Dinamo (3-3) și le-au învins pe Poli Iași (4-0), Gaz Metan (3-1) și Sepsi (2-0). În Europa League, roș-albaștrii au luat startul încă din turul al doilea preliminar. Au eliminat-o pe Rudar Velenje cu scorul general de 6-0 (2-0 în Slovenia, 4-0 la București). Misiunea a fost mult mai grea în turul al treilea, împotriva lui Hajduk Split. A fost 0-0 în meciul tur din Croația și o presiune imensă la București. Roș-albaștrii au obținut calificarea în al treilea minut de prelungiri, după o reușită a lui Gnohere. S-a terminat 2-1, după ce același Gnohere deschisese scorul din penalty.

Rapid Viena traversa o perioadă modestă

Rapid Viena părea din start un adversar mult mai incomod decât Hajduk Split. Victoria cu 4-0 în returul cu Slovan Bratislava i-a pus cu siguranță în gardă pe steliști. Dar echipa lui Andrei Ivan nu traversa un moment bun. Acea victorie din turul al treilea preliminar a fost singura din ultimele cinci meciuri. Pierduse în turul din Slovacia cu 2-1, iar în campionat a avut două remize și un egal: 1-1 cu Rheindorf Altach, 0-0 cu Wolfsberger și 1-2 cu LASK. Altfel, echipa debutase cu două victorii în noul sezon, 5-0 cu Kufstein în primul tur al Cupei Austriei și 3-0 cu Admira Wacker, în prima etapă a noului sezon din Bundesliga.

Tags: