Fotbal international

Rapid Viena, înfrângere în campionat înainte de meciul cu FCSB din Europa League

19.08.2018 | 21:26
Rapid Viena infrangere in campionat inainte de meciul cu FCSB din Europa League

Formația Rapid Viena a suferit o înfrângere în campionatul Austriei înainte de meciul cu FCSB din play-off-ul Europa League. Elevii lui Goran Djuricin au pierdut, duminică, meciul din deplasare cu echipa LASK Linz, scor 1-2, din etapa a patra.

Fostul atacant al Universității Craiova, Andrei Ivan, a fost folosit pe toată durata întâlnirii și a jucat pe postul de vârf împins. Rapid Viena a jucat în următoarea formulă de echipă: Strebinger – Thurnwald (Potzmann 46), Sonnleitner, Barac, Bolingoli – Martic (Alar 69), Ljubicic – Kostic (Murg 57), Knasmullner, Berisha – Ivan.

Rapid Viena a ratat penalty cu LASK Linz din campionat

Prima repriză a fost una anostă, încheiată la egalitate 0-0. În minutul 65, gazdele au deschis scorul prin Christian Ramsebner și meciul se îndrepta spre o victorie la limită a formației din Linz. Rapid Viena a avut șansa egalării în meciul de campionat cu LASK Linz, dar mijlocașul Christoph Knasmullner a ratat un penalty în minutul 84.

La doar un minut după această ocazie mare, oaspeții au restabilit egalitatea prin norvegianul Vetron Berisha, care a primit un asist de la același Christoph Knasmullner. Însă, în minutul 89, LASK Linz a reușit golul victoriei prin Philipp Wiesinger ’89.

Rapid Viena a suferit o înfrângere în campionatul Austriei înainte de meciul cu FCSB din play-off-ul Europa League
Rapid Viena a suferit o înfrângere în campionatul Austriei înainte de meciul cu FCSB din play-off-ul Europa League

În urma acestei înfrângeri, Rapid Viena se află pe locul șapte după patru etape, cu cinci puncte și este în afara locurilor de play-off, în timp ce LASK Linz a urcat pe poziția a cincea, cu șapte puncte. În etapa viitoare, între meciurile cu FCSB, Rapid Viena va primi duminică, de la ora 18:00, vizita formației Wacker Innsbruck.

Returul de pe Arena Națională s-ar putea juca fără spectatori

Partida  Rapid Viena – FCSB, din prima manșă a play-off-ului Europa League, se va disputa joi, 23 august, de la ora 21:30. Golurile și cele mai importante faze ale meciului se pot vedea pe fanatik.ro.

FCSB a trecut de Rudar Velenje în turul 2 preliminar al Europa League. “Roş-albaştrii” s-au impus în primul meci cu 2-0, iar pe “Arena Naţională” au câştigat cu 4-0, după golurile înscrise de Florin Tănase, Olimpiu Moruţan, Florinel Coman şi Daniel Benzar. În turul 3, FCSB s-a duelat cu Hajduk Split. Meciul tur din Croaţia s-a terminat la egalitate, scor 0-0, iar în Bucureşti s-au impus jucătorii lui Nicolae Dică, scor 2-1. Rapid Viena a trecut în turul 3 preliminar al Europa League de Slovan Bratislava. Austriecii au fost învinşi cu 2-1 în deplasare, iar pe teren propriu au câştigat cu 4-0. Pentru gruparea din Viena evoluează şi Andrei Ivan, fostul atacant de la CS Universitatea Craiova care a intrat în conflict cu Mihai Bălaşa, fundaşul FCSB-ului, înaintea duelului direct din play-off-ul EL.

Mihai Stoica, directorul sportiv de la FCSB, a dezvăluit ce planuri are pentru dubla cu Rapid Viena. Oficialul vicecampioanei României speră ca echipa pregătită de Nicolae Dică să înscrie în prima manşă a play-off-ului Europa League, toate acestea pentru a nu avea aceleaşi emoţii ca în meciul retur cu Hajduk Split. Mai mult, după ce Dragoş Nedelcu a fost lovit cu un obiect în faţă la meciul disputat pe “Arena Naţională”, UEFA ar putea să decidă ca întâlnirea cu Rapid Viena să se joace fără spectatori.

Tags: