Fotbal international

Rapid Viena, val de accidentări înaintea meciului cu FCSB. Probleme mari pentru antrenorul Goran Djuricin

20.08.2018 | 19:45
Rapid Viena val de accidentari inaintea meciului cu FCSB Probleme mari pentru antrenorul Goran Djuricin

Rapid Viena, adversara din play-off-ul Europa League, a fost lovită de un val de accidentări înaintea partidei de joi, care va avea loc joi, 23 august. Antrenorul Goran Djuricin are probleme pe toate posturile, cu excepţia celui de portar, unde titularul este Strebinger. În ultima etapă Rapid Viena a pierdut cu 2-1 pe terenul lui LASK Linz, formaţie care şi a a evoluat în preliminarii Europa League şi a fost la doar câteva zeci de secunde de o senzaţională calificare în play-off, dar a primit gol de la Beşiktaş la scorul de 2-0 şi a fost eliminată.

Rapid Viena a făcut show cu Slovan Bratislava, un 4-0 puţin scontat chiar de suporteri, însă aceştia se înteabă cât vor mai merge lucrurile pe o linie pozitivă, pentru că inifrimieria clubului e plină şi indisponibilii sunt, majoritatea, jucători importanţi din rândul titularilor.

Rapid Viena, val de accidentări înaintea meciului cu FCSB. Cea mai mare pierdere e căpitanul Stefan Schwab

Cea mai mare pierdere este aceea a căpitanului de echipă Stefan Schwab, nimeni altul decât coordonatorul de joc al vienezilor. Indisponibili mai sunt, însă, și apărătorii Christopher Dibon și Maximilian Hofmann, precum și mijlocașul Tamás Szántó și atacanții-golgeteri Andrija Pavlović și Philipp Schobesberger. Într-un cuvânt sunt nu mai puţin de şase jucători importanţi care nu vor putea evolua în partida cu FSCB.                                                                                       
Rapid Viena are însă şi un jucător care va trebui supravegheat cu mare stricteţe de către oamenii din defensiva lui Nicolae Dică. Este vorba de Christoph Knasmüllner, 26 de ani, unul dintre cei mai buni jucători din acest sezon pentru Rapid. Este un mijlocaş ofensiv format la juniorii lui Bayern Munchen, dar care pentru prima echipă a bavarezilor nu a evoluat nici o dată, ci numai la formaţia din a patra divizie a lui Bayern. A mai trecut pe la Ingolstadt, Admira Wacker Viena şi Barnsley, în a doua divizie din Anglia. El este cel care i-a distrus pe slovaci la returul de la Viena, marcând nu mai puţin de trei goluri din cele patru ale Rapidului.

Atenţie la Knasmullner şi la Veton Berisha. Primul e format de Bayern Munchen

Un alt jucător care se află într-o perioadă bună este Veton Berisha, atacant de numai 1,75 m înălţime, dar care a fost utilizat ca mijlocaş ofensiv pe banda stângă şi care după nume ar părea albanez sau kosovar, dar este născut între fiorduri şi este norvegian get-beget. E tipul de jucător rău, în sensul bun al cuvântului, care face viaţa fundaşilor prin rapiditate şi plecări explozive şi care s-a impus ca titular la Rapid, după ce a venit de la Viking Stavanger. Şi el a trecut prin fotbalul german, unde a evoluat pentru Greuther Furth, în sezonul în care această echipă a reuşit să ajungă în Bundesliga.
Rezultatul cu Slovan l-a surprins şi pe antrenorul Goran Djuricin, pentru că nu se aştepta nici un moment la un asemenea recital, ştiind problemele existente în lot şi forţa redusă a atacului echipei sale, ca urmare a indisponibilităţii celor două vârfuri, Pavlovic şi Schobesberger. Djuricin ştie că majoritatea celor care sunt KO sunt greu de recuperat pentru cele două manşe cu FCSB, dar victoria la scor cu Slovan l-a făcut să capete încredere că echipa poate repeta evoluţia şi în meciul tur cu FCSB.