Sport

Exclusiv! MĂCELĂRIŢI de jandarmi! Mărturii ŞOC!

Incidentele dintre suporterii români şi angajaţii BGS, coflicte în urma cărora fanii României s-au ales cu copci, capete sparte şi fracturi ale tibiilor, au fost reluate la o săptămînă. De...
19.10.2014 | 00:06

Incidentele dintre suporterii români şi angajaţii BGS, coflicte în urma cărora fanii României s-au ales cu copci, capete sparte şi fracturi ale tibiilor, au fost reluate la o săptămînă. De data aceasta, Jandarmeria este incriminată pentru o nouă serie de fapte care construiesc imaginea unui presupus abuz grosolan. Mărturia lui Marius V., suporter al Rapidului, dezvăluie metodele halucinante prin care cei care trebuie să asigure ordinea se gîndesc să găsească vinovaţi pentru evenimente fictive!

Descrierile sînt incredibile, pe alocuri halucinante pentru o societate modernă şi civilizată, în care respectul între oameni este, cel puţin teoretic, una dintre regulile nescrise care stau la baza comunităţii. “M-au lovit cu staţiile în cap, peste mîini. Nu am putut să urc în maşină din cauza loviturilor primite în picioare. Nici infractorii nu ar trebui bătuţi în asemenea hal, dar un om care merge pe stradă şi nu face nimic? Ştiţi care au fost cuvintele pe care le-am auzit cînd au coborît jandarmii din dubă? >. Mai este ceva de spus?”, precizează Marius V.

ADVERTISEMENT

WP_20141018_003-660x370

“Am degetele rupte de la bătaie!”

Destăinuirea suporterului rapidist, făcută pentru FANATIK.RO, are misiunea de a stopa acţiunile, din ce în ce mai contestate, ale organelor de ordine, unii folosindu-se de statutul în societate pentru a abuza de putere. “Mă întorceam de la meciul Rapidului cu Braşov, eram singur şi urma să mă întîlnesc cu logodnica mea. Într-adevăr, am văzut cîţiva suporteri care alergau, dar noi discutăm despre tratamentul de care am avut parte, mai ales că sînt total nevinovat. Cînd am văzut agitaţia creată, cu maşinile şi dubele de Jandarmerie care au tras în zona Maternităţii Giuleşti, m-am retras lîngă o clădire şi m-am aşezat, să nu fiu asociat cu acel grup. Cînd, deodată, doi jandarmi, dintre care unul în civil, au început şi m-au lovit cu staţiile în cap. M-am apărat punîndu-mi mîinile în cap, dar au continuat să lovească şi degetele îmi sînt rupte”, punctează tînărul.

WP_20141018_002-370x660

>

După ce suporterul rapidist care a aruncat o banană a creat din cazul Wellington unul naţional,  fanii giuleşteni au redevenit ţinta predilectă a jignirilor rasiste. Cel mai grav e că mărturia suporterului giuleşteni nu se îndreaptă spre rivali, ci spre angajaţii statului care sînt obligaţi să asigure liniştea şi ordinea! “În dubă a urmat o nouă serie de lovituri. În picioare, în cap, la coaste. Asta pînă la secţia numărul 20 de Poliţie. În maşină îi rugam să nu mă mai lovească şi îmi spuneau, pe un ton zeflemitor: >. Las oamenii să tragă concluziile. Eu oricum nu mă las, am reuşit să obţin un număr de înmatriculare al unei maşini şi o să îmi scot certificat medico-legal”, sînt relatările făcute de fanul echipei din Grant. Care aduce, din cauza imaginii negative creată microbistului, dovezi. Solide. Poze plus garanţia că lupta contra abuzurilor va continua!

ADVERTISEMENT

WP_20141018_007-660x370

Fanul, ţinta glumelor la Poliţie

Anomaliile nu s-au oprit aici, “huliganul” fiind dus la Secţia 20 de Poliţie pentru a i se lua o declaraţie. În momentul în care a fost scos din dubă, fanul rapidist era într-o stare precară din punct de vedere fizic, dar jandarmii încercau să pară străini de cauzele care au condus la aceasta. “Fiind plin de sînge, oamenii prezenţi în jurul secţiei au pornit telefoanele mobile. Jandarmii au început să mă întrebe ce am păţit, cum s-a ajuns la situaţia asta. Incredibil. Ca să nu mai spun că prietena mea, ajunsă între timp la secţie, a chemat Salvarea, dar poliţiştii nu doreau să îmi dea drumul pentru că trebuia să dau declaraţii. După ce medicii le-au transmis că este o problemă gravă, am putut fi dus la spital”, sînt detaliile oferite de Marius V. Discuţia decurge rapid, ceea ce face ca o întrebare esenţială să fie pierdută pentru moment. “Pentru ce ai fost reţinut? Ce ţi s-a spus?”. Răspunsul este şocant. “Bătaia primită cu bestialitate şi toate jignirile au fost primite pentru că aş fi aruncat cu o piatră în geamul unui tramvai. Singur, în drum spre o întîlnire cu logodnica. Iar ei au făcut dreptate, m-au bătut”, este finalul relatărilor unui fan care, fără voia lui, a devenit sacul de box al unor oameni care, în loc să ofere siguranţă şi protecţie, asigură brutalitate şi abuz de putere. Din ce în ce mai dese, din ce în ce mai violente.

FANATIK.RO a încercat să obţină şi un punct de vedere oficial al Jandarmeriei, dar Georgian Enache nu a putut fi contactat.

ADVERTISEMENT

“La secţia de Poliţie mai erau fani ai Rapidului care au fost reţinuţi şi bătuţi! Cel mai rău era un băiat, nu se putea ridica din cauza loviturilor primite la picioare”

Marius V., suporter al Rapidului

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!