Suporterii Rapidului pun capăt grevei! Vezi anunţul

După nouă zile de greva foamei pe Giuleşti, suporterii Rapidului au luat hotărîrea să pună capăt protestului. "În această noapte, 15.08.2013, noi, cei 19 grevişti aflaţi pe gazonul din...
15.08.2013 | 13:32
Suporterii Rapidului pun capat grevei Vezi anuntul
ADVERTISEMENT

După nouă zile de greva foamei pe Giuleşti, suporterii Rapidului au luat hotărîrea să pună capăt protestului. “În această noapte, 15.08.2013, noi, cei 19 grevişti aflaţi pe gazonul din Giuleşti, am luat decizia de a înceta protestul, respectiv Greva Foamei!”, începe comunicatul de pe pagina de Facebook a Ligii Suporterilor Rapidişti.

Această măsură a fost luată după ce în urma discuţiilor avute s-a ajuns la concluzia că durerile fizice, starea psihică, precum şi nivelul moral nu mai permiteau continuarea luptei în care ne angajaserăm! Un obiectiv a fost atins, şi anume de a trage la răspundere pe unul dintre capii responsabili de aceste mascarade la care am fost obligaţi să participăm! Într-adevăr, este un peşte mic, dar reprezintă o mare victorie în condiţiile în care zeci de mii de oameni au protestat în ultimii ani şi nu s -a luat nicio măsură“, menţionează aceştia în prima parte a comunicatului redat integral în continuare.

ADVERTISEMENT

“Noi, cei 19 grevişti, atît am putut face, din păcate, deşi ne-am fi dorit mult mai mult. Însă războiul este abia la început şi vă chemăm la lupta pe voi toţi, avînd convingerea că împreună sîntem un braţ puternic, capabil să mutileze hidoasa formă dictatorială căreia, din nefericire, sîntem încă obligaţi să-i fim subjugaţi! Avem convingerea că în luptele ce vor urma, vom avea alături de noi în tranşee un număr mai mare de războinici cu onoare, al căror scop comun să fie pentru totdeauna triumfarea dreptăţii ! Noi, cei care am ales să pornim în acest război cu mîinile goale, vrem să vă mulţumim pentru tot sprijinul acordat, ne-am hrănit zilnic cu gîndul că nu sîntem singuri, un zîmbet sau o vorbă ajutîndu-ne să trecem mai uşor peste momentele dificile pe care foamea, stresul şi consumul psihic le creează!“.

“Gesturile voastre, ale celor care reprezentaţi familia rapidistă, au fost guri mari de oxigen ce ne-au întărit şi ne-au motivat să mergem înainte chiar şi în momentele în care nu întrezăream nicio speranţă. Recunoaştem că ceea ce am reuşit reprezintă doar o mică victorie în comparaţie cu ţinta vizată, însă, noi cei 19, avem convingerea că este un început promiţător şi purtăm cu mîndrie în inimi faptul că n-am plecat capul în faţa dictaturii abuzive care ne subjuga de prea mulţi ani ! Apreciem totodată sprijinul oferit de toţi cei care au înţeles lupta noastră şi le transmitem că fiecare cuvînt a reprezentat un ajutor important ce ne-a întărit şi ne-a ajutat să mergem înainte în atingerea scopului avut”.

ADVERTISEMENT

Plecăm de pe gazonul din Giuleşti, loc unde am împărţit foame, lacrimi, greutăţi, încercări şi suferinţă … şi ne vom duce fiecare în sînul propriei familii, mîndri şi fericiţi că prin sacrificiul nostru am reuţit să cîştigăm o primă luptă din lungul război pe care l-am pornit! Am fost numiţi fanatici, inconştienţi, nebuni sau derbedei, însă nimic din toate astea nu ne-au adus în inimi nici cea mai mică urmă de regret pentru faptul ca ne-am pus în joc sănătatea, iubirea pentru RAPID fiind singura care ne-a purtat către acest deznodămînt fericit! Noi sîntem rapidişti şi nu vom accepta niciodată înfrîngerea Rapidului pe căi nedrepte”.

“Aşadar, este deja o certitudine că vom fi mereu prezenţi la datorie! Părăsim iarba Giuleştiului trăind două sentimente în paralel… fericire şi tristeţe! Fericire pentru victoria obţinută şi tristeţe pentru plecarea de pe iarba Raiului… aceste 9 zile de chin, fiind mai dulci şi mai uşoare cînd adormi lîngă tribune şi te trezeşti dimineţile în mirosul ierbii pe care joacă Rapidul nostru! Pentru noi, aceste nouă zile de sacrificiu pe Giuleşti nu au reprezentat un chin, ci un privilegiu! HAI RAPID!”

ADVERTISEMENT