Sport

Rapidul se revoltă după suspendarea lui Mihai Iosif: „Nu e corect ca alți antrenori să primească derogări”

Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat pe Mihai Iosif, iar decizia i-a înfuriat pe oficialii Rapidului pentru că a venit cu doar câteva ore înainte de meciul cu UTA.
10.09.2021 | 20:40
Rapidul se revolta dupa suspendarea lui Mihai Iosif Nu e corect ca alti antrenori sa primeasca derogari
ADVERTISEMENT
10-09-2021
17:43

Conducerea Rapidului a luat „foc” după suspendarea lui Mihai Iosif

Daniel Niculae a vorbit despre situația ciudată în care se află Rapidul, care nu mai are voie să-l lase pe Mihai Iosif, antrenorul echipei, să stea pe banca tehnică: „Am pus un comunicat, nu e normal ce se întâmplă cu Mihai, nu e normal să fim anunțați cu 3 ore înaintea meciului că antrenorul e suspendat.

Neputând să stea pe bancă e mult mai dificil din mijlocul tribunelor. Nu e corect ca alți antrenori să primească derogări, iar anul ăsta să primească suspendări și să fie amendați.

E munca lor și e păcat pentru ei, pentru noi și pentru televiziune. Nu ne punem antrenori în funcție de numărul diplomelor, ci datorită capacităților profesionale”.

Și Daniel Pancu a comentat ce se întâmplă la Rapid: „E o pierdere mare pentru Rapid, e trist și dureros!”

„Reacția jucătorilor trebuie să fie una de furie și să arate că susțin antrenorul. Din păcate, regulile sunt reguli și trebuie respectate”, a mai spus Daniel Pancu, la TV DigiSport.

Tehnicianul giuleștenilor a intrat în vizorul comisiei pentru că ar fi dat indicații la un meci din Liga 1 deși nu are licență Pro.

Conform ROAF (n.r. – Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice) cei care nu vor respecta regulile riscă amenzi și suspendări, lucru care s-a și întâmplat deja.

ADVERTISEMENT

Suspendarea lui Mihai Iosif i-a înfuriat pe oficialii Rapidului

În aceste condiții, Mihai Iosif a primit două etape de suspendare și o amendă de 6.800 de lei, dar președintele Rapidului, Daniel Niculae, s-a arătat nemulțumit de faptul că sancțiunea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte de partida cu UTA Arad, din etapa a 8-a a Ligii 1.

”Nu este normal ca această decizie sa apară cu doar câteva ore înaintea unui meci important, contra unei echipe foarte bune. Mihai Iosif își stabilise o anumită strategie, iar acum totul este dat peste cap.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Rapidului a fost, este și va fi numit de către conducerea clubului pe baza CALITĂȚILOR sale și nu a diplomelor obținute în 10 ani de zile”, a declarat Daniel Niculae pentru pagina de Facebook a clubului giuleștean.

Patru antrenori fără licență, sancționați de FRF

După decizia Comisiei de Disciplină a FRF, Mihai Iosif nu va putea sta pe banca tehnică la partida din deplasare cu UTA Arad, programată vineri, 10 septembrie, de la ora 21:00, în etapa a 8-a a Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Antrenorii Mihai Iosif (Rapid) şi Andrei Prepeliţă (FC Argeş), care nu au licenţă Pro, au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină a FRF cu câte 2 etape de suspendare și au primit şi o penalitate sportivă de 6.800 de lei pentru că au încălcat regulamentul și au dat indicații. În schimb, tehnicienii Marius Croitoru (FC Botoşani) şi Ilie Poenaru (Academica Clinceni) au scăpat doar cu penalităţi de câte 2.000 de lei. Cele patru cluburi au fost sancţionate cu câte 10.000 de lei, conform deciziei de pe frf.ro.

Şcoala Federală de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal în cazul celor patru tehnicieni după ce aceştia au dat indicaţii la meciurile echipelor pe care le conduc fără să deţină licenţa Pro.

ADVERTISEMENT

Iosif, glume pe seama faptului că nu are licență

Antrenorul Rapidului a vorbit despre cursurile de antrenor pe care le face în prezent în Republica Moldova, glumind pe seama restricțiilor care le sunt impuse antrenorilor care nu au licența Pro. ”La fotbal și maseurii dau indicații și spectatorii și toată lumea. A fost mereu așa. Nu a rămas nicicum, eu sper să se gândească la o soluție benefică pentru toată lumea, eu vreau doar să antrenez.

Nu am coborat din tribună, sunt mulți ani în spate pentru a ajunge aici, am muncit și am stat pe banca Rapidului, dar nu m-a pus patronul Rapidului brusc că sunt eu grăsuț și frumușel”, spunea Iosif acum două săptămâni.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a intervenit și el în tot acest scandal și i-a sfătuit pe antrenorii care nu au licență să se înscrie cât mai repede la cursurile Școlii de Antrenori în vederea obținerii calificării necesare pentru ocuparea postului de ”principal”.

ADVERTISEMENT