Sport

Rapidul, somat să nu mai aibă culoarea violet în echipament! Cine a înregistrat combinația violet-alb la OSIM

Asociația FC Argeș 1953 VAV a somat clubul Rapid să nu mai folosească deloc culoarea violet în echipament
08.10.2021 | 09:51
Rapidul somat sa nu mai aiba culoarea violet in echipament Cine a inregistrat combinatia violetalb la OSIM
Rapidul nu mai are voie să folosească echipamentul violet
ADVERTISEMENT

Echipa Rapid se află în recul începând cu etapa a 7-a, când a fost învinsă pe teren propriu de Universitatea Craiova, dar bătăile de cap pentru conducerea clubului nu sunt legate doar de forma elevilor lui Mihai Iosif, ci și de echipament.

Formația alb-vișinie și-a prezentat, înainte de debutul sezonului, echipamentul pe care îl va folosi, iar pentru partidele jucate în deplasare a optat pentru trei variante: tricouri albe și șorturi vișinii, tricouri vișinii și șorturi albe, tricouri violet și șorturi albe.

ADVERTISEMENT

Această ultimă variantă poate surprinde, la prima vedere, dar explicația este simplă: oficialii clubului au ales violetul, în virtutea prieteniei cu clubul Politehnica Timișoara, știut fiind faptul că aceste două grupări sunt înfrățite.

Combinația violet-alb este înregistrată la OSIM de Asociația FC Argeș 1953 VAV

Numai că acea combinație de culori i-a deranjat pe reprezentanții Asociația FC Argeș 1953 VAV. Ei susțin că respectiva combinație de culori nu poate fi folosită de altcineva, deoarece ar fi înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

ADVERTISEMENT

În această ediție de campionat, Rapid a folosit de două ori echipamentul violet alb, la meciurile cu UTA, din runda a 8-a și la cel cu Sepsi, din etapa a 11-a. În ambele meciuri, scorul a fost 2-2. Și, de fiecare dată, oaspeții au avut 2-0, dar au fost egalați.

Doar FC Argeș are drept exclusiv de folosire a culorii violet

În acest context, președintele Antonel Alin Mîrzacu și secretarul Ion Răileanu au înaintat o notificare către clubul Rapid, Liga Profesionistă de fotbal și posturile de televiziune care au transmis partida de la Sf. Gheorghe, acuzând faptul că giuleștenii nu ar avea voie să folosească acest echipament, notează jurnaluldearges.ro.

ADVERTISEMENT

„Prin utilizarea de către echipa dvs a echipamentului în culorile alb-violet, echipa Fotbal Club Rapid 1923 S.A. se face vinovată de încălcarea dispozițiilor legii (înregistrarea mărcii conferă titularului său un drept exclusiv asupra acesteia).

În consecință, în conformitate cu legea, începând cu data prezentei notificări, vă interzicem ca, în tot ceea ce întreprindeți dvs, să mai utilizați combinația de culori alb-violet.

ADVERTISEMENT

Rugăm atât clubul Rapid București, cât și organele ce au ca atribuții organizarea și televizarea unor competiții publice oficiale sau amicale, FRF, LPF, televiziuni, să pună în vedere competitorilor ca aceștia să respecte legislația în materie, înainte de a întreprinde acțiuni ce ar putea aduce prejudicii prin încălcarea legilor ce guvernează drepturile altor structuri sportive”, se arată în această notificare.

De fiecare dată când a jucat cu violet, Rapid a remizat 2-2

În celelalte meciuri considerate în deplasare, Rapid a folosit următoarele variante de echipament:

  • Etapa a 2-a, cu CS Mioveni (victorie cu 2-0): tricouri vișinii, șorturi albe
  • Etapa a 4-a, cu FC Argeș (victorie cu 1-0): tricouri vișinii, șorturi albe
  • tapa a 6-a, cu FC Botoșani (victorie cu 2-0); tricouri albe, șorturi vișinii
  • 16-imile Cupei României, cu CS Mioveni (calificare după 5-4 în urma loviturilor de departajare): tricouri albe, șorturi vișinii

Coincidență sau nu, de fiecare dată când Rapid a avut culoarea violet în echipament a terminat la egalitate. Și, tot coincidență, cu același scor, 2-2, după ce a condus cu 2-0. Se întâmpla în partidele de la Arad cu UTA (10 septembrie) și de la Sf. Gheorghe cu Sepsi (2 octombrie). În ambele conruntări, giuleștenii au evoluat în tricouri violet și șorturi albe.

Emulația creată de Rapid

Pe de altă parte. Răzvan Lucescu, antrenorul formației PAOK Salonic, a revenit în țară pentru câteva zile, în condițiile în care campionatul Greciei este întrerupt pentru meciurile echipei naționale.

El a făcut câteva remarci inclusiv despre echipa alb-vișinie, pe care a antrenat-o între 2004 și 2007 și în sezonul 2011 / 2012. „Uitați-vă ce emulație a creat Rapid. Lucrurile par că se mișcă și tind să aibă o mare importanță.

A fost un start bun, dar Rapidul trebuie să se salveze de la retrogradare, ăsta trebuie să fie obiectivul. Dacă ar prinde play-off-ul ar fi extraordinar”, a declarat Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT
Tags: