News

Raport despre OZN-uri, făcut public de Pentagon. Cum explică Ministerul Apărării american obiectele misterioase văzute de piloţii militari

Guvernul SUA a declarat că nu are nicio explicație pentru zeci de obiecte zburătoare neidentificate văzute de piloții militari şi a cerut Pentagonului un raport cu privire la acestea.
28.06.2021 | 17:35
Raport despre OZNuri facut public de Pentagon Cum explica Ministerul Apararii american obiectele misterioase vazute de pilotii militari
ADVERTISEMENT

Pentagonul a publicat vineri un raport după ce a analizat 144 de raportări legate de acest fenomen adunate din 2004 și până în prezent. Potrivit raportului, toate cu excepția unuia rămân inexplicabile, iar Pentagonul nu exclude posibilitatea ca obiectele să fie extraterestre.

Cum explică Pentagonul OZN-urile văzute de piloții militari

Congresul a cerut raportul după ce armata SUA a raportat numeroase cazuri de obiecte văzute mișcându-se fără țintă pe cer. Pentagonul a înființat apoi Grupul operativ pentru fenomene aeriene neidentificate în august anul trecut pentru a analiza rapoartele.

ADVERTISEMENT

Sarcina grupului a fost să „detecteze, să analizeze și să catalogheze” aceste evenimente, precum și să „obțină o perspectivă” asupra „naturii și originilor” OZN-urilor, a spus Pentagonul.

Raportul a dezvăluit ceva nou?

Raportul preliminar publicat vineri precizează că majoritatea celor 144 de cazuri raportate de „fenomene aeriene neidentificate” (UAP), au apărut în ultimii doi ani, după ce Marina SUA a pus în aplicare un mecanism standardizat de raportare.

ADVERTISEMENT

În 143 din cazurile raportate, acestea „nu au suficiente informații în setul nostru de date pentru a atribui incidentele unor explicații specifice”, relatează BBC.

În mod crucial, a spus că nu există „indicii clare că există vreo explicație non-terestră” pentru obiectul zburător, dar, de asemenea, nu a exclus o astfel de explicație.

ADVERTISEMENT

UAP „probabil nu are o singură explicație”, se spune în raport. Unele ar putea fi tehnologii provenite de la o altă națiune precum China sau Rusia, altele ar putea fi fenomene atmosferice naturale precum cristale de gheață care s-ar putea înregistra pe sistemele radar, în timp ce raportul a sugerat, de asemenea, că unele ar putea fi „atribuite dezvoltărilor și programelor clasificate de către entitățile SUA”.

Singurul caz pe care l-ar putea identifica „cu mare încredere” a fost identificat ca „un balon mare, dezumflat”, se arată în raport.

ADVERTISEMENT

Raportul a adăugat că UAP a reprezentat “o problemă clară de siguranță a zborului și poate reprezenta o provocare pentru securitatea națională a SUA”.

Grupul de lucru „caută noi modalități noi de a crește colectarea” de rapoarte și de a colecta mai multe informații, adăugând că „finanțare suplimentară” ar putea „studia în continuare temele prezentate în acest raport”.

Departamentul Apărării al SUA a lansat videoclipuri cu UAP în aprilie 2020. A spus că au fost filmate de Marina americană.

Forțele Spațiale americane se pregătesc să „protejeze și să apere interesele vitale ale SUA pe orbita Pământului și dincolo de aceasta”

Un raport recent al Direcției Vehicule Spațiale a Laboratorului de Cercetare a Forțelor Aeriene spune că interesele militare ale Statelor Unite vor crește de zece ori la 272.000 de mile de la suprafața Pământului și dincolo de pe măsură ce sectoarele private și publice se vor deplasa în spațiu – și ar putea fi următorul front de război, în timp ce oficialii militari încearcă să protejează activele americane.

Raportul, intitulat „Un manual pentru spațiul Cislunar”, spune că Forța Spațială a fost însărcinată cu „apărarea și protejarea intereselor SUA în spațiu” atunci când a fost înființată pentru prima dată în decembrie 2019. Dar cu din ce în ce mai multe „operațiuni din sectorul public și privat” care se extind în „spațiul cislunar” – zona din jurul lunii – influența Forței Spațiale se va extinde în regiune pentru a „proteja și apăra interesele vitale ale SUA în și dincolo de orbita Pământului”.

Raportul din 22 iunie detaliază modul în care armata intenționează să dezvolte nave spațiale pentru misiuni dincolo de orbita Pământului, călătorind până în zona care înconjoară Luna.

A fost scris pentru profesioniștii din spațiul militar care ar putea fi nevoiți să dezvolte nave spațiale pentru acel teritoriu neexplorat, oferindu-le o mai bună înțelegere a spațiului cislunar și a provocărilor pe care le prezintă.

Intrarea în spațiul cislunar, relatează cercetătorii, va necesita noi modele pentru planificarea și urmărirea traiectoriei navelor spațiale și a sateliților, iar agențiile spațiale militare și civile vor trebui să-și modifice „intuiția și sensul distanței și timpului” și „să extindă în continuare volumul spațiului pe care îl iau în considerare atunci când discută subiecte cislunare”.

Calculul traiectoriei, de exemplu, ar fi diferit în spațiul cislunar și „chiar și cea mai mică abatere a poziției sau vitezei actuale a obiectelor ar putea provoca diferențe foarte mari în poziția și viteza propagată viitoare”.

Pentru a combate acest lucru, oamenii de știință recomandă înființarea unei rețele de cenzori, dar chiar și cei de la sol vor avea probleme la urmărirea obiectelor din spațiul cislunar. Acest lucru se datorează distanței masive cuprinse în spațiul cislunar și deoarece diferențele relative de mișcare dintre Pământ și spațiul cislunar îngreunează detectarea obiectelor de pe Pământ.

Forțele Spațiale, create în mandatul lui Donald Trump

Instituția Forțelor Spațiale a fost creată pentru prima dată în 2019, când președintele de atunci, Donald Trump, a anunțat că va exista o nouă divizie a armatei Statelor Unite dedicată amenințărilor în spațiul cosmic.

„Când vine vorba de apărarea Americii, nu este suficient să avem doar o prezență americană în spațiu. Trebuie să avem o dominație americană în spațiu. Vom avea Forțele Aeriene și vom avea Forțele Spațiale, separată, dar egale. Va fi ceva. Așa de important”, a spus Trump.

Trump a semnat legea Forțelor Spațiale cu un proiect de lege de cheltuieli pentru apărare de 738 miliarde de dolari în luna decembrie, iar în mai anul trecut primii absolvenți ai academiei Forțelor Aeriene au fost încadrați direct în Forțele Spațiale.

Forțele Spațiale au semnat anul trecut un acord de cooperare cu NASA pentru a colabora la viitoarele cercetări și tehnologii spațiale cislunare, iar pe 13 iunie, au lansat cu succes un satelit militar de „conștientizare a domeniului spațial”

ADVERTISEMENT
Tags: