News

Raport FBI: Actorul Alec Baldwin a apăsat trăgaciul armei care a ucis-o pe Halyna Hutchins, pe platoul filmului „Rust”

Un raport al FBI arată că Alec Baldwin a apăsat trăgaciul armei care a provocat moartea directorului de imagine al filmului „Rust”, deși actorul susținea că pistolul s-a descărcat accidental.
14.08.2022 | 11:06
Raport FBI Actorul Alec Baldwin a apasat tragaciul armei care a uciso pe Halyna Hutchins pe platoul filmului Rust
Actorul Alec Baldwin/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alec Baldwin a susținut până acum că pistolul care a dus la moartea prin împușcare a Halynei Hutchins s-a descărcat fără ca el să apese pe trăgaci, însă un raport al agenților federali americani elimină această ipoteză, informează Sky News.

Arma nu se putea descărca singură

Potrivit FBI, actorul, care era și unul dintre producătorii filmului „Rust” a apăsat pe trăgaciul armei, chiar dacă moartea directorului de imagina al producției este socotită în continuare drept accidentală.

ADVERTISEMENT

Din octombrie 2021, când a avut loc tragedia, Alec Baldwin a susținut constant că nu apăsase pe trăgaci, însă o investigație a FBI susține că este imposibil ca arma să se fi descărcat singură.

Concluzia raportului a fost evaluată și de către Biroul de Investigații Medicale din New Mexico, însă chiar și în acest caz a fost menținută concluzia anterioară, anume că moartea Halynei Hutchins a fost un accident.

ADVERTISEMENT

Moartea a fost cauzată de rană prin împușcare în piept. Evaluarea informațiilor obținute de poliție nu arată probe clare că arma a fost încărcată intenționat cu muniție letală. Bazându-ne pe informațiile disponibile, inclusiv lipsa unei intenții clare de a provoca rănirea sau moartea, decesul ar trebui clasificat ca accident”, se spune în raportul FBI.

Când a fost filmată scena care a dus la tragedie, Baldwin a crezut că arma care i s-a înmânat, un pistol Colt 45, nu avea muniție.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui interviu televizat privind accidentul, Alec Baldwin a spus că nu se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat. „Cineva este responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat, dar știu că nu sunt eu”, spunea actorul.

Un accident petrecut în timpul filmărilor

Moartea Halynei Hutchins a avut loc pe platourile de filmare ale filmului western ”Rust”, produs de Alec Baldwin, cel în care actorul juca rolul bunicului celui mai tânăr om condamnat la moarte din Vestul Sălbatic, copil care fusese găsit vinovat pentru o crimă pe care nu ar fi comis-o.

ADVERTISEMENT

Sunt distrus. Nu există cuvinte care să arate cât de mari sunt șocul și tristețea care m-au copleșit după tragicul accident în urmă căruia a murit Halyna Hutchins, soție, mamă și o atât de apreciată colegă.

Cooperez pe deplin cu poliția pentru a determina modul în care s-a produs această tragedie și țin legătura cu soțul Halynei, oferindu-i sprijinul pentru el și pentru familia sa. Inima mea este frântă, sunt alături de soțul ei, de fiul lor și de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a spus Alec Baldwin după incident.

ADVERTISEMENT