News

Raport medical din Germania: Există o legătură între apariţia cheagurilor de sânge şi vaccinul AstraZeneca

18.03.2021 | 09:53
Raport medical din Germania Exista o legatura intre aparitia cheagurilor de sange si vaccinul AstraZeneca
ADVERTISEMENT

Un raport medical al autorităților din Germania a stabilit că există o legătură între apariția cheagurilor de sânge şi vaccinul AstraZeneca.

Mai exact numărul de persoane care suferă tromboze după ce au primit serul este mai mare decât al celor care au avut această problemă în mod normal, înainte de campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Un document făcut public de Autoritatea de Reglementare a Vaccinurilor din Germania explică motivarea din spatele deciziei statului de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca.

Există o legătură între apariţia cheagurilor de sânge şi vaccinul AstraZeneca, potrivit unui raport din Germania

În cursul acestei săptămâni, mai exact marți, 16 martie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis un comunicat în care a anunțat că nu există ”niciun indiciu” că vaccinul ar fi cauzat cheaguri de sânge fatale. În acest sens, instituția medicală a spus că va publica concluziile complete joi.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Institutului Paul Ehrlich din Germania a dat publicității un document în care explică motivele din spatele deciziei țării de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca.

Din document reiese că, începând cu 15 martie, 7 persoane din Germania suferiseră o tromboză venoasă cerebrală severă, cunoscută sub numele de trombocitopenie, între patru şi 16 zile de la primirea vaccinului Oxford-AstraZeneca. Trei dintre aceşti oameni au murit de atunci.

ADVERTISEMENT

În acest sens, nemții au prezentat un studiu statistic. Potrivit acestuia, doar o persoană dintre 1,6 milioane ar fi suferit o astfel de problemă în mod normal. După vaccinare, totalul a ajuns la 7.

Numărul acestor cazuri care au apărut după vaccinarea cu serul AstraZeneca este statistic semnificativ mai mare decât numărul de tromboze venoase cerebrale care apar în mod normal la populaţia nevaccinată“, se arată în raport, scrie The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Toți experții au fost de acord în unanimitate că o legătură între bolile menționate mai sus și vaccinarea cu serul Covid-19 AstraZeneca nu este neplauzibilă”, a se mai arată în document.

Raport medical din Germania: Există o legătură între apariţia cheagurilor de sânge şi vaccinul AstraZeneca. Sursa foto: Institutului Paul Ehrlich

Tromboza venoasă cerebrală este mult mai rară decât trombozele venoase profunde sau emboliile pulmonare raportate săptămâna trecută de Danemarca, Norvegia şi Austria. Aceasta poate duce la inflamarea creierului şi hemoragie.

Cele 7 persoane din Germania care s-au confruntat cu această problemă, dintre care 6 erau femei, aveau vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani.

Autoritățile din Germania au recomandat persoanelor care au primit vaccinul AstraZeneca și care se simt din ce în ce mai rău la mai mult de patru zile de la vaccinare,”cu dureri de cap severe și persistente sau sângerări precise pe piele”, să solicite imediat asistență medicală.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”