News

Raportul MAI despre crima de la Caracal. Polițistul de la 112 care a vorbit cu Alexandra a avut “o atitudine refractară”

29.07.2019 | 13:24
Raportul MAI despre crima de la Caracal Politistul de la 112 care a vorbit cu Alexandra a avut o atitudine refractara

Ies la iveală noi detalii în cutremurătorul caz de la Caracal, unde o tânără de doar 15 ani a fost sechestrată, violată și ulterior ucisă cu bestialitate de un individ în vârstă de 66 de ani, deși reușise să ia legătura cu autoritățile, prin apeluri telefonice la 112. Raportul MAI solicitat de Viorica Dăncilă la scurt timp după incidentele care au șocat întreaga țară, subliniază faptul că oamenii legii nu au gestionat în mod corespunzător întreaga anchetă.

Raportul MAI despre crima de la Caracal vine cu detalii șocante

Mai concret, în analiza preliminară prezentată premierului României se arată că polițistul de la 112 care a intrat în legătură cu Alexandra Măceșanu în urma apelului la 112, a avut „“o atitudine refractară” față de afirmațiile fetei și nu a reușit să identifice în timp util locul în care era captivă aceasta.

Cu ocazia audierii inregistrarii discutiei telefonice intre operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Sef Principal Florescu Vasilica Viorel si victima, s-a constatat ca politistul a avut o atitudine refractara fata de aceasta fara a da dovada de solicitudine si neimplicandu-se in obtinerea de date care sa conduca la identificarea locatiei unde se afla persoana apelanta, respectiv sa o consilieze pe aceasta, ori sa ii ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei pana la sosirea echipajelor de politie, se arată în raportul experților Ministerului Afacerilor Interne, prezentat prim-minsitrului Viorica Dăncilă.

Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 care a căzut victimă criminalului din Caracal. Sursa foto: Facebook
Alexandra Măceșanu, tânăra de 15 ani care a căzut victimă criminalului din Caracal. Sursa foto: Facebook

Alexandra a oferit informații concrete, însă oamenii legii nu au intervenit în timp util

Reamintim că, în ciuda informațiilor concrete oferite de Alexandra Măcineanu  în urma celor trei apeluri la 112, oamenii legii nu au fost în stare să intervină în timp util pentru a o salva pe tânăra aflată în pericol de moarte. Conform informațiilor furnizate de DIICOT, Gheorghe Dincă, în vîrstă de 66 ani, a ucis-o pe minoră de îndată ce a aflat că aceasta solicitase ajutorul autorităților, prin apel la serviciul de urgență 112.

În ciuda informațiilor concrete oferite de Alexandra, oamenii legii nu au reușit să o localizeze în timp util pentru a-i salva viața, STS furnizând locații eronate, ceea ce a făcut ca întreaga operațiune de salvare să se desfășoare cu mare dificultate.