Sport

Rapper-ul Jay-Z, pe urmele lui Raiola și Mendes. Ce sportivi uriași reprezintă

08.09.2018 | 17:07
Rapperul JayZ pe urmele lui Raiola si Mendes Ce sportivi uriasi reprezinta

Jay-Z (48 ani), pe numele său real Shawn Corey Carter, este unul dintre cei mai cunoscuți rapperi din lume, cu peste 55 de milioane de albume vândute de-a lungul carierei în întreaga lume. Totuși, artistul din SUA se implică activ și în sport.

Compania sa Roc Nation Sports reprezintă deja zeci de sportivi celebri și are contracte încheiate în valoare de 900 de milioane de euro.

Rapper-ul Jay-Z, pe urmele lui Raiola și Mendes

Soțul lui Beyonce a pornit pe acest drum în primăvara lui 2013, iar primul nume major din portofoliu a fost jucătorul de baseball Robinson Canó, de la New Tork Yankees. Cea mai importantă lovitură a fost dată însă în toamna aceluiași an, când Jay-Z l-a convins pe Kevin Durant să semneze cu compania sa de impresariat.

Kevin Durant este în acest moment al doilea cel mai bun baschetbalist al planetei, după LeBron James. A cucerit ultimele două titluri din NBA alături de Golden State Warriors. Roc Nation Sports este foarte bine reprezentată în NBA, Matt Barnes, Danny Green și Rudy Gay fiind alte nume sonore care au contract cu firma lui Jay Z. Boxeurii Andre Ward (retras din activitate) și Miguel Cotto sau jucătorul de fotbal american Dez Bryant sunt la rândul lor reprezentați de Jay Z.

Jay Z și Kevin Durant
Jay Z și Kevin Durant

Anul acesta a semnat cu Romelu Lukaku!

Jay-Z nu s-a mulțumit însă doar cu staruri din sporturile americane. De când a făcut pasul spre fotbalul din Europa.  Atacantul belgian al echipei Manchester United, Romelu Lukaku, a devenit primul fotbalist din Premier League care semnează un contract cu firma de management sportiv Roc Nation Sports, care îi aparţine rapper-ului Jay-Z. Lukaku, 24 de ani, a colaborat până acum cu celebrul impresar olandez de origine italiană Mino Raiola, care mai are sub contract fotbalişti ca Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli sau Paul Pogba. În afara lui Lukaku, fundaşul german al echipei Bayern Munchen Jerome Boateng se numără printre clienţii Roc Nation Sports. Romelu Lukaku a semnat în vara lui 2017 un contract pe cinci ani cu Manchester United, care a achitat pentru el suma de 75 de milioane de lire sterline clubului Everton.

Roc Nation Sports ocupa în septembrie 2017 locul 33 în topul Forbes al celor mai puternice firme de impresariat din lume, generând comisioane de 22 de milioane de dolari dintr-o sumă totală a contractelor de peste 900 de milioane de dolari.

Jorge Mendes și Mino Raiola sunt cei mai cunoscuți impresari din fotbal la ora actuală, cei doi reprezentând majoritatea jucătorilor de top din întreaga lume și încasând cumulat comisioane de peste 100 de milioane de dolari.