Life

Rapperul DMX a murit la vârsta de 50 de ani. Care e cauza decesului

09.04.2021 | 21:29
Rapperul DMX a murit la varsta de 50 de ani Care e cauza decesului
Rapperul DMX a murit la vârsta de 50 de ani. Care e cauza decesului. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Doliu în muzica de peste ocean și nu numai. Rapperul DMX, pe numele său real Earl Simmons, a murit la vârsta de 50 de ani. 

Artistul a încetat din viață vineri, la o săptămână după ce a suferit un atac de cord, relatează mai multe publicații internaționale.

ADVERTISEMENT

DMX a avut o carieră artistică impresionantă. Din păcate, succesul său a fost umbrit în dese rânduri de probleme pe care le-a avut cu legea, dat fiind consumul de substanțe interzise.

Rapperul DMX a murit la vârsta de 50 de ani. Cauza morții, anunțată de presa americană

Interpretul de muzică rap Earl Simmons, cunoscut de fani ca DMX, a murit vineri, 9 aprilie. Acesta a intrat în stop cardiac la începutul acestei luni și a fost internat la spitalul White Plains , la nord de New York.

ADVERTISEMENT

Potrivit celo de la Mirror, care preiau surse media din SUA, atacul de cord al cântărețului s-ar fi produs din cauza unei supradoze de droguri.

Familia rapperului a confirmat dispariția sa, într-o declarație emisă către publicația People: ”Suntem profund întristați să anunțăm astăzi că dragul nostru DMX, numele de naștere Earl Simmons, a murit la vârsta 50 de ani la White Plains Hospital, având alături familia, după ce a fost conectat la aparate în ultimele zile”.

ADVERTISEMENT

În același comunicat, familia sa mai scrie că ”Earl a fost un războinic care a luptat până la capăt. Și-a iubit familia din toată inima și prețuim vremurile petrecute cu el. Muzica lui Earl a inspirat nenumărați fani din întreaga lume, iar moștenirea va trăi pentru totdeauna. Apreciem toată dragostea și sprijinul din acest moment incredibil de dificil”.

Artistul de peste ocean a avut multe probleme cu substanțele interzise de-a lungul anilor și a fost internat de câteva ori în clinici de reabilitare. În 2016, el a mai trecut printr-un eveniment similar, când a încetat să mai respire și a fost resuscitat într-o parcare.

ADVERTISEMENT

DMX, carieră impresionantă și colaborări cu mari nume din SUA

În timpul vârfului activității sale scenice, rapperul a lansat șapte albume, dintre care multe au continuat să fie certificate ca aur și / sau platină. De asemenea, a primit trei nominalizări la premiile Grammy și a colaborat cu artiști precum Jay-Z , LL Cool J și Ja Rule.

DMX e considerat unul din cei mai importanți rapperi ai anilor 90 și 2000, înregistrând o serie de hituri de succes precum ”X Gon Give It to Ya” sau ”Party up”.

Faima a venit la pachet cu problemele legale pentru DMX. De-a lungul ultimilor ani s-a confruntat cu arestări multiple, inclusiv pentru deținere de droguri. Simmons lasă în urmă 15 copii proveniți din relații cu mai multe femei.

ADVERTISEMENT
Tags: