News

Rareș Bogdan, acid la adresa guvernatorului BNR: ”I-am recomandat domnului Isărescu să le dea subordonaților lui ceai de tei, ca să îi calmeze”

Rareș Bogdan îl atacă pe Mugur Isărescu după ieșirea de joi, atunci când guvernatorul BNR a recomandat un ceai de tei celor care sunt agitați și tensionați în legătură cu criza economică.
13.05.2022 | 07:58
Rares Bogdan acid la adresa guvernatorului BNR Iam recomandat domnului Isarescu sa le dea subordonatilor lui ceai de tei ca sa ii calmeze
Rareș Bogdan îl înțeapă pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul Rareș Bogdan a comentat declarațiile de joi făcute de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cel care a îndemnat la calm și a recomandat un ceai de tei.

Rareș Bogdan îl înțeapă pe guvernatorul BNR: ”I-am recomandat domnului Isărescu să le dea subordonaților un ceai de tei”

Rareș Bogdan a lansat un atac dur la adresa guvernatorului BNR. Liberalul este de părere că declarațiile pe care Isărescu le-a făcut nu sunt referitoare doar la el, ci la întreaga populație a României.

ADVERTISEMENT

Fostul jurnalist a mai spus că el i-a recomandat lui Mugur Isărescu să le ofere oamenilor de bază ai BNR ceai de tei, referindu-se, de fapt, la cei care au anunțat că țara noastră se va confrunta cu o criză economică puternică și cu o inflație pe măsură.

”Cred că Isărescu s-a adresat românilor, nu mie. Economiști precum Eugen Rădulescu și Valentin Lazea, oameni de bază ai BNR, au avut ieșiri alarmiste, în care ne anunțau că România este în un pericol de moarte economică și că vin crizele peste noi.

ADVERTISEMENT

Atunci, i-am recomandat domnului Isărecu să le dea subordonațulor lui ceai de tei, ca să îi calmeze. Când fac astfel de declarații, de la nivelul funcției lor, atunci este o problemă.

Lucrurile arată prost la nivel Uniunii Europene, numai că în țări ca Italia sau Belgia, de exemplu, forța economiei e mai mare.

ADVERTISEMENT

În România, orice mic dezechilibru ne afectează. Românii vor fi răbdători, căci așa suntem de 2000 de ani. Dar așteptăm ca din partea instituției bancare centrale să simțim un anumit sentiment de credibilitate”, a spus Rareș Bogdan la Realitatea Plus.

Reacția BNR după declarațiile lui Mugur Isărescu

Legat de declarațiile lui Mugur Isărescu de joi, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a spus că superiorul său nu s-a adresat românilor de rând, ci i-a răspuns europarlamentarului PNL Rareș Bogdan, cel care, cu câteva zile în urmă, le recomandase specialiștilor BNR să bea un ceai de tei.

ADVERTISEMENT

”Apelul era corect, un apel la calm, pentru că nu strică, dar nu se adresa românilor, ci unor politicieni. O criză tratată cu mulți nervi și multă panică face această situație mai grea”, a afirmat Dan Suciu, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT