News

Rareș Bogdan, acuzat de Sorina Matei că a avut contracte din bani publici. Cum reacționează liberalul

14.05.2019 | 14:32
Rares Bogdan acuzat de Sorina Matei ca a avut contracte din bani publici Cum reactioneaza liberalul

Jurnalista Sorina Matei de la B1 TV l-a acuzat pe Rareș Bogdan că a fost multă vreme cablat la banii publici, mare parte din averea fostului realizator de la Realitatea TV bazându-se pe ajutorul statului român. Din investigația prezentată pe blogul ei de ziaristă reies și sumele pe care candidatul PNL le-a încasat de la stat.

Rareș Bogdan, contracte babane cu Transgaz, Hidroelectrica și chiar cu ANAF Cluj

Matei a prezentat informații potrivit cărora Rareș Bogdan a avut contracte cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, iar singura reacție pe care penelistul a avut-o a fost să spună că este vorba doar despre o mizerie de campanie. Bogdan a luat bani publici prin intermediul firmelor sale de PR.

În 4 ani de zile, conform documentelor prezentate de jurnalista B1 TV pe blog și confirmate de declarația de interese și avere a lui Bogdan, fostul prezentator de televiziune a primit timp de 4 ani 24.000 de euro. În total, suma calculată de Sorina Matei care a intrat în buzunarele familiei lui Bogdan este de 1.512.600 de euro.

Sorina Matei a dezvăluit ce afaceri semnase Bogdan cu statul român. Sursa foto: B1 TV

Bogdan a luat, în total, peste 1,5 milioane de euro din contractele cu statul

Bogdan a luat 27.000 de euro de la Universitatea Babes-Bolayi, 23.000 de euro de la Universitatea Tehnică din Cluj, 308.000 de euro de la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), 110.000 de euro de la Hidroelectrica, 100.000 de euro de la Electrica Transilvania, 280.000 de euro de la Romgaz și peste 177.000 de euro de la Primăria Cluj Napoca, condusă de Emil Boc.

A mai băgat bani în buzunar și de la Transgaz, Spitalul Clinic de Urgență din Cluj Napoca și de la ANAF Cluj. De la ANAF a luat în jur de 35.000 de euro, de la Transgaz aproximativ 280.000, iar de la spital 30.000 de euro. Bogdan are șase firme cu care a dat lovitura semnând mai multe contracte cu instituții sau companii ale statului român.

Printre firmele de succes ale liberalului se numără Trend Communication SRL, KLAUSENBURG Café SRL (n.r: firmă în care e asociat cu soția, Florina Antoanela Bogdan) și KARA Events Napoca SRL, printre altele.