News

Rareș Bogdan, anunț de ultimă despre românii din Diaspora: „Numărul celor care ies din țară l-a depășit pe cel al celor care intră”

30.04.2020 | 22:45
Rares Bogdan anunt de ultima despre romanii din Diaspora Numarul celor care ies din tara la depasit pe cel al celor care intra
ADVERTISEMENT

Odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus, sute de cetățeni români de peste hotare au luat cu asalt punctele de frontieră ale țării noastre, cu gândul de a se întoarce cât mai repede acasă, chiar dacă plecaseră pentru a avea loc de muncă mult mai bine plătit. Cu timpul, o bună parte dintre statele europene au introdus măsuri de relaxare a restricțiilor, permițând companiilor și societăților comerciale să își reia activitatea, astfel că situația s-a schimbat brusc la 180 de grade.

Rareș Bogdan susține că românii au început să se întoarcă în străinătate

Concret, în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care au ieșit din țară l-a depășit semnificativ pe cel al românilor dornici să revină pe meleagurile natale. Anunțul a fost făcut de Rareș Bogdan, într-un interviu acordate recent pentru România TV. Totodată, potrivit acestuia, 340 de conaționali eliberați din închisorile franceze au fost trimiși înapoi acasă, iar acum se află sub observația autorităților noastre.

ADVERTISEMENT

Vă dau o informație de breaking news, cu siguranță în premieră. Pentru prima dată în ultimele două luni, în ultimele 24 de ore numărul celor care ies din țară l-a depășit pe cel al celor care intră în țară. Practic o parte din cei care au venit la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie și pe parcursul lunii în România din țările europene, așa-numita Diasporă, au ajuns să se întoarcă.

Aici nu vorbim de cei care pleacă cu contracte la munci în sisteme sociale, la munci agricole, șparanghel sau căpșuni. Ci pur și simplu se întorc în țările care au relaxat puțin condițiile. Din fericire din cei 1 milion care au intrat în țară, numărul celor care sunt certați cu legea sau despre care nu știm exact cu ce s-au ocupat în afara granițelor nu depășește 10-12.000, incluzând toate categoriile de infractori.

ADVERTISEMENT

Practic, 1% nu e foarte mult, e un procent rezonabil. Vă mai dau o informație. Statul francez a eliberat 340 de infractori români și nu i-au lăsat în Franța ci cu un zbor special i-au trimis în România, în țara de origine. Acest lucru s-a întâmplat în ultimele 72 de ore. Ei sunt sub observație”, a declarat Rareș Bogdan.

În urmă cu o săptămână, europarlamentarul lansase un atac dur la adresa românilor din Diaspora

Dacă în prima chestiune, legată de Deva și Săcele, autoritatea statului a fost pusă la încercare grav, oamenii au văzut o chestie pe care nu au mai văzut-o de 30 de ani. Au mai existat crize, mișcări de stradă, dar nu ne era frică dacă soțiile noastre sau copiii noștri mergeau în parc. Mi s-a părut că a fost o problema de coordonare, de acțiune.

ADVERTISEMENT

E o graniță foarte subțire între fermitate și abuz. Dacă nu avem fermitate, orice stat se prăbușește. Totul, dacă e condus cu rațiune, va reuși. Și mai cred că nu trebuie să existe protecție sau complicități din partea oamenilor legii. Am primit sute de mesaje despre ce se întâmplă în România. 70.000 din toți cei aproape un milion care au intrat în țară, nu se știe cu ce s-au ocupat în afară țării. Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate care s-au întors în țară. Câteva mii sunt şuţi în afară țării. Sunt cifre oficiale.

Comparația cu 10 august este nepotrivită. Situația e complet diferită. Acolo au fost bătute sute de oameni cu mâinile ridicate, au fost gazate mii de persoane care nu aveau nici intenția de a face ceva. Acei tineri care au acționat împotriva jandarmeritei suportă rigorile legii. Noi vorbim de peste o sută de mii de oameni care nu aveau nici măcar gândul de a face ceva ilegal.

ADVERTISEMENT

E foarte periculos pentru imaginea publică din România și pentru cetățenii care stau în case, să existe niște cetățeni care să depășească limitele. În momentul în care se depășesc limitele, trebuie intervenit cu fermitate, fără să se comită abuzuri. Nu se pune problema candidaturii medicului Tătaru la primăria Capitalei. Virgulele pot schimba o frază. În cazul lui Nelu Tătaru, o virgulă a schimbat o frază, exact ca în cazul lui Dan Puric, care dintr-o virgulă pusă aiurea a părut că a zis ceva de victimele de la Colectiv.

Eu îl cunosc pe Streinu Cercel de mult timp și în aceste vremuri el și Rafila și Nelu Tătaru sunt mâna cerească. Mie îmi place, eu sunt într-o relație personală cu el și ceea ce am văzut la Matei Bals nu am văzut nici în Germania. Astfel de oameni trebuie apreciați. Trebuie să fim atenți, pentru că în perioada asta de radicalizare a mesajului și de mult fake news, se lipesc fraze peste declarații. Nelu Tătaru a făcut referire la cei aflați în aziluri de bătrâni și la oameni care nu au ajutor”, spunea europarlamentarul în urmă cu o săptămână, comentând principalele subiecte ale momentului, tot la România TV.

ADVERTISEMENT