News

Întâlnire Ludovic Orban – Klaus Iohannis, la Cotroceni. Care sunt variantele de premier ale PNL

09.12.2020 | 16:10
Întâlnire Ludovic Orban - Klaus Iohannis, la Cotroceni. Care sunt variantele de premier ale PNL
Rareș Bogdan anunță câte variante de prim-ministru sunt. PNL își validează azi premierulSursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban s-a întâlnit cu Klaus Iohannis pentru a discuta propunerile de premier desemnat ale PNL. Cele trei variante de premier pe care Orban le-ar avea pe lista scurtă ar fi: Nicolae Ciucă, Florin Cîțu și Marcel Boloș.

Şi Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a dezvăluit că Partidul Național Liberal urmează să își valideze, în cursul zilei de astăzi, premierul. Fostul jurnalist a menționat că pe lista liberalilor, pe lângă Nicolae Ciucă, mai sunt încă două nume.

ADVERTISEMENT

Liderul liberal a menționat și că formarea unui nou Executiv va începe din această seară și a precizat, cu privire la mandatul de premier al generalului, că „nimeni nu militarizează România”. Biroul Permanent Național urmează să se reunească în această după-amiază pentru a valida propunerea de premier.

Liberalii își validează premierul. Câte variante sunt pe listă

„Vom discuta în câteva zeci de minute la partid, apoi președintele partidului va sta de vorbă și cu partenerul nostru principal, președintele României, după care PNL va aproba propunerea respectivă, iar practic de deseară noul premier validat de Biroul Permanent Național al PNL va trebui să treacă la constituirea unui cabinet”, a explicat Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul a precizat că liberalii au un cuvânt de spus în fața sefului statului: „chiar dacă unii vor să dea impresia că PNL nu ar hotărî nimic singur, vă asigur că PNL este un partid care are o poziție extrem de clară într-un parteneriat asumat cu președintele României. Nu suntem nici consilieri la Cotroceni și nici niște persoane care să nu aibă forța de a impune anumite lucruri”, a spus acesta.

Ședința dintre Klaus Iohannis și Ludovic Orban, stabilită înaintea BPN-ului, ar avea ca subiect validarea premierului, șeful statului fiind cel care conduce personal negocierile dintre USR-PLUS, PNL și UDMR pentru formarea unui nou Executiv.

Totodată, mai este cunoscut faptul că președintele îl susține pe actualul premier interimar în cursa pentru un mandat de șef al Guvernului. Variantele pe care Orban i le-ar propune lui Iohannis sunt Nicolae Ciucă, premier interimar și ministru al Apărării, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor și Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan a comentat și el eligibilitatea lui Nicolae Ciucă în funcția de șef al Guvernului: „Nicolae Ciucă este fost șef de stat major, un om care a coordonat nu mai puțin de 12 națiuni în Irak și în Afganistan și a făcut-o extrem de bine.

Nimeni nu militarizează România, domnul Ciucă este senator ales în județul Dolj cu 25%, este un om extrem de rațional, extrem de hotărât, un pro-occidental și pro-american, un mare patriot care colaborează perfect cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele PNL. Dacă dumnealui va ajunge să fie soluția pentru această țară nu consider că cineva dorește să anuleze drepturi civile sau democrația din România și să o transforme”.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri