News

Rareş Bogdan anunţă cozi de 3 km în Birmingham! Ce se întâmplă în Diaspora

26.05.2019 | 15:00
Rares Bogdan anunta cozi de 3 km in Birmingham Ce se intampla in Diaspora

Primul pe lista europarlamentarelor din partea PNL-ului, Rareş Bogdan anunţă cozi de 3 km în Birmingham! Astfel, diaspora pare că s-a mobilizat din nou într-un număr uriaș și a ieșit in corpore la vot. Deși vremea nu este una tocmai favorabilă și timpul de așteptare este unul enorm, nimeni nu renunță și nu vrea să plece până nu apucă să-și exprime opțiunea atât pentru trimişii la Bruxelles, cât şi pentru Referendum.

Rareş Bogdan anunţă cozi de 3 km în Birmingham!

„Birmingham, ACUM. Coadă de 3 kilometri. Art. 385 Cod penal: Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, a scris Rareș Bogdan pe o rețea de socializare. Aproape imediat oamenii au început să comenteze la mesajul acestuia. Dacă unii își exprimau îngrijorarea că nu toată lumea o să apuce să voteze, alții căutau deja soluții pentru ca toți cei din Birmingham să ajungă să pună ștampila pe buletinul de vot.

„Rareș Bogdan la Roma suntem 5000 de persoane in strada sub ploaie sunt 4 ștampile…nu reușim pina deseară sa votăm…..ajutati ne….”, „Isi bat joc de noi, pentru ca le este teama, oamenii stau in ploaie si cu copii DECAT 4 STAMPILE DE VOT, pentru o sectie ce ar trebui sa deserveasca o populatie ce cam 30 000loc… HOTI, HOTI”, „Sper ca cei din Romania sa merga la vot, aici in Spania stam la cozi 3 – 4 ore ca sa votam”, au mai scris românii.

Românii se plâng de organizare deficitară a alegerilor

Românii din diasporă și toți cei aflați în străinătate, indiferent de statutul lor, dacă au domiciliu, reşedinţă sau sunt turişti se pot prezenta la oricare dintre cele 441 de secţii de votare. Aceștia pot vota pe baza oricărui act de identitate aflat în perioada de valabilitate: pașaport, carte de identitate sau buletin. În Italia sunt cele mai multe secții, apoi Spania și Marea Britanie. Cu toate acestea, oamenii spun că organizarea este una deficitară.

De remarcat că votul în cadrul secțiilor organizate în străinătate se va desfășura pe durata a 33 de ore. Astfel, totul a început pe 25 mai ora 22:00 și se va încheia abia pe 27 mai, ora 7:00, atunci când se vor închide secțiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii