News

Rareș Bogdan, atac frontal la Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici! „Ați furat 10 la sută din PIB-ul României”

13.08.2019 | 11:14
Rares Bogdan atac frontal la Viorica Dancila si Eugen Teodorovici Ati furat 10 la suta din PIBul Romaniei

Europarlamentarul Rareș Bogdan a lansat un atac frontal la premierul Viorica Dăncilă și ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici! Liberalul nu a ezitat și a susținut că în ultimii doi ani și jumătate s-a furat nu mai puțin de 10% din PIB-ul total al României. În viziunea fostului jurnalist, principalii responsabili sunt şefa Executivului și omul considerat mâna dreaptă a premierului. De altfel, Teodorovici este cel care controlează întregul buget.

Rareș Bogdan, atac frontal la Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici!

”10% din PIB furat în ultimii 2 ani și jumătate îmi arată că e rost de un dosar penal. Grupir! Ar fi Dăncilă și Teodorovici. Ei nu au semnat declarația olografă că își asumă bugetul, ceea ce echivalează cu o mărturisire. Pe lipsa intenției scăpau dacă semnau. Întrebare: ce au făcut cu banii? Pentru salarii și pensii au luat credite. Deci: CE AȚI FĂCUT CU BANII?”, a scris Rareș Bogdan pe o rețea de socializare.

Postarea lui Rareș Bogdan vine după ce un coleg de partid, Florin Cîțu a anunțat lipsa banilor și i-a acuzat și el în termeni duri pe Facebook pe cei doi lideri social democrați. Cîțu a scris că datele din rectificarea bugetară sunt unele false și a amenințat că angajații din MFP și cei din CNSP care au măsluit această rectificare cu două miliarde de lei vor răspunde personal și penal. „Documentele care insotesc rectificarea bugetara au FALSIFICAT aceste date.

10% din PIB furat în ultimii 2 ani și jumătate îmi arată că e rost de un dosar penal. Grupir! Ar fi Dăncilă și…

Gepostet von Rares Bogdan am Montag, 12. August 2019

„Ați furat 10 la sută din PIB-ul României”

Aceste documente “arata” ca veniturile pentru prima jumatate a lui 2019 ar fi trebuit sa fie 157.6 miliarde lei (mai mici cu 1.4 miliarde lei fata de ce a fost votat in Parlament). Și un deficit de 20.6 miliarde lei (mai mare cu 1.9 miliarde lei fata de cel votat in Parlament)”, a mai scris Cîțu care a precizat și motivul pentru care au dispărut acești bani.

„De ce au facut asta? Pentru ca au depasit tinta de deficit aprobata prin legea bugetului. Deficitul bugetar dupa 6 luni este de 1.94% din PIB mai mare decat cel programat de 1.83%. Prin FALSIFICAREA datelor au crescut deficitul “programat” la 2% din PIB si astfel executia arata un deficit mai mic. Daca nu faslificau datele erau nevoiti sa reduca chletuielile si sa aprobe o rectificare NEGATIVA”, a mai postat Florin Cîțu.