News

Rareș Bogdan, atac la Călin Popescu Tăriceanu, după achitare: “Nu mai e statul paralel?”

23.04.2019 | 16:50
Rares Bogdan atac la Calin Popescu Tariceanu dupa achitare Nu mai e statul paralel

Rareș Bogdan, fost jurnalist și actual candidat care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai, a comentat luni seară, la B1 Tv, decizia de achitare luată de judecătorii de la Curtea Supremă în dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu a fost acuzat de mărturie mincinoasă.

Rares Bogdan a comentat decizia de achitare dată de judecători lui Călin Popescu Tăriceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat definitiv, după ce procurorii l-au trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

”Acum nu mai e stat ocult, nu mai e statul paralel? Acum să înțeleg că lucrează statul paralel pentru domnul Tăriceanu? Acum să înțeleg că le convine. Achitările fac parte din viața omenească și din viața statului de drept. Nu există sistem de justiție funcțional unde să nu existe achitări. Doar condamnări există în dictaturi și în tiranii.

Rares Bogdan achitare Calin Popescu Tariceanu
Rares Bogdan se intreaba unde este statul paralel, dupa achitarea lui Calin Popescu Tariceanu

Achitările arată că justiția funcționează

Faptul că sunt achitări în sistemul de justiție din România arată că justiția funcționează. (…) În România, de 30 de ani, s-a devalizat, s-a furat. Întrebarea mea este de ce procurorii anchetează persoane extrem de importante, controversate pe acțiuni ridicole sau mărunte și nu pe marile acțiuni. (…) Mă întreb de ce domnul Tăriceanu fuge de ridicarea imunității (în celălalt dosar – n.r.), dacă este atât de sigur de nevinovăția domniei sale”, a declarat Rareș Bogdan.

Călin Popescu Tăriceanu a fost luat în colimator și de fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, care s-a bucurat pentru soluția dată de judecători, care în cazul lui Tăriceanu ”nu au fost controlați de SRI”. Elena Udrea l-a făcut ipocrit pe Tăriceanu, deoarece vorbește în discursurile sale despre statul paralel, dar nu face nimic în acest sens.