News

Ludovic Orban nu ia în calcul un premier USR PLUS. Dan Barna: ”Vom câștiga dreapta din România, în opoziție”. Update

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că nu se pune problema numirii unui premier USR PLUS. Pe de altă parte, Dan Barna face previziuni despre viitorul formațiunii sale și spune că, din opoziție, aceasta ar putea câștiga dreapta.
12.09.2021 | 16:14
Ludovic Orban nu ia in calcul un premier USR PLUS Dan Barna Vom castiga dreapta din Romania in opozitie Update
ADVERTISEMENT
12-09-2021
13:15

Ludovic Orban nu ia în calcul înlocuirea lui Florin Cîțu cu un premier de la USR PLUS

Prezent duminică la Iași, liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că în acest moment nu este luată în calcul varianta înlocuirii actualului premier Florin Cîţu cu un alt nume din partea USR PLUS, precizând că există un ”acord de coaliție”.

Întrebat dacă rivalul său de la Congresul PNL Florin Cîţu ar putea fi înlocuit cu un premier din partea USR PLUS, Orban a spus: ”Nu există această ipoteză”, potrivit Agerpres.

Orban a mai precizat că ”refacerea coaliţiei se face pe baza acordului existent, eventual se pot completa anumite lucruri care nu au funcţionat”.

”Ştiţi cum e, importanţi sunt oamenii care pun în practică regulile convenite, indiferent că ele sunt legi, hotărâri, acorduri, statute şi aşa mai departe. Dacă oamenii sunt oneşti şi respectă regulile, lucrurile funcționează.

Despre asta este vorba: despre încredere reciprocă, despre comunicare, de respectul faţă de ceilalţi parteneri în cadrul guvernării şi până la urmă de respectarea planului comun care este în planul de guvernare și care a fost prezentat în faţa Parlamentului României şi votat”, a mai precizat Ludovic Orban.

Tot duminică, co-președintele USR PLUS afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care nu va reveni la guvernare, USR PLUS ”va face o opoziţie responsabilă”, subliniind că partidul pe care îl conduce este unul matur.

”Vom face o opoziţie responsabilă de partea dreaptă, exact aşa cum ne-am comportat, deşi nu am fost trataţi ca atare, pe toată perioada guvernării. USR PLUS este în momentul de faţă partidul matur din politica din România şi intenţionăm să rămânem aşa”, a precizat Barna.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, cel care ocupă și poziția de prim-vicepreședinte al formațiunii liberale, l-a criticat dur pe șeful partidului Ludovic Orban.

Liderul PNL afirmase recent că afirmat că partidul pe care îl conduce nu îi datorează nimic președintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan a spus că Orban ”a depășit toate limitele” prin această ieșire publică și i-a reamintit că ”președintele Iohannis l-a salvat de la debarcare” din poziția de șef de partid.

Rareș Bogdan, atac dur la Ludovic Orban: ”A depășit toate limitele. Președintele l-a salvat de la debarcare”

O figură importantă în tabăra susținătorilor lui Florin Cîțu, Rareş Bogdan i-a transmis, sâmbătă, contracandidatului premierului la funcția de lider PNL, Ludovic Orban, să înceteze atacurile la preşedintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Fostul om de televiziune a afirmat că Ludovic Orban, care a declarat că PNL nu datorează nimic preşedintelui, a fost salvat ”direct”, de la ”debarcare” de șeful statului.

”Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis, câte şanse i-a dat preşedintele Iohannis, cum i-a dat şansa să construiască un guvern singur, fără a se implica nici Rareş Bogdan, nici Iulian Dumitrescu, nici Flutur, nici Boc, nimeni. Nici Alina Gorghiu.

ADVERTISEMENT

Pur şi simplu şi-a făcut echipa singur, iar când noi îi atrăgeam atenţia că exagerează sau că acţionează discreţionar, preşedintele îl apăra. Aseară a depăşit toate limitele. M-a supărat rău”, a declarat Rareş Bogdan, sâmbătă seară, la Antena 3.

”Nu e corect să faci acest lucru, mai ales că preşedintele Iohannis de două ori l-a salvat direct. A fost salvat de preşedintele Iohannis, de la schimbarea din preşedinte de partid înainte de termen. De la debarcare”, a adăugat Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan avertizează USR PLUS: ”Nu mai primesc 5 ministere dacă revin la guvernare”

Rareș Bogdan a luat în vizor și USR PLUS. Acesta le dă o veste proastă partenerilor de coaliție care au depus moțiune de cenzură contra guvernului Cîțu și le spune să-și ia gândul de la totalul de 5 ministere în Executiv.

”Le oferim celor din USR PLUS șansa să se recredibilizeze, să se reîntoarcă. Sigur, nu vor mai primi la fel de multe ministere, dar vor primi 3-4 minister și pot continua munca pentru cetățeni.

Nu le mai dam 5 ministere, cu siguranță. Când fugi și abandonezi când cresc prețurile la energie, când trebuie să semnezi PNRR, când începe școala, și tu fugi de la guvernare și te porți iresponsabil, te aliezi cu AUR, pentru greșeala făcută și neajunsurile create și criza politică pe care au generat-o, e necesar să plătească”, a declarat Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT