News

Rareș Bogdan, declarație controversată despre românii întorși din străinătate: ”Între 8.000 și 10.000 sunt sunt prostituate”

23.04.2020 | 15:33
Rares Bogdan declaratie controversata despre romanii intorsi din strainatate Intre 8000 si 10000 sunt sunt prostituate
ADVERTISEMENT

Prim vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan, a făcut o declarație controversată despre românii întorși din străinătate în plină pandemie de coronavirus.

Rareș Bogdan, declarație controversată despre românii întorși din străinătate

”Am primit sute de mesaje despre ce se întâmplă în România. 70.000 din cei aproape un milion care au intrat în țară, nu se știe cu ce s-au ocupat în străinătate. Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate care s-au întors în țară. Câteva mii sunt şuţi în afara țării”, a fost declarația lui Rareș Bogdan despre românii din străinătate.

ADVERTISEMENT

Afirmația făcută de europarlamentarul liberal la România TV a venit pe fondul unei discuții despre incidentele violente din ultimele zile, când în mai multe localități oamenii s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

Rareș Bogdan consideră că o comparație cu evenimentele de la 10 august 2018 este total nepotrivită, considerând că situația este complet diferită deoarece atunci oamenii nu aveau intenția de a face ceva ilegal.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan i-a luat apărarea lui Adrian Streinu-Cercel

”E foarte periculos pentru imaginea publică din România și pentru cetățenii care stau în case, să existe niște cetățeni care să depășească limitele. În momentul în care se depășesc limitele, trebuie intervenit cu fermitate, fără să se comită abuzuri”, a spus Bogdan.

Europarlamentarul liberal i-a luat apărarea directorului Institului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, pe care îl consideră o somitate în materie medicală.

ADVERTISEMENT

”Eu îl cunosc pe Streinu-Cercel de mult timp și în aceste vremuri el și Rafila și Nelu Tătaru sunt mană cerească. Mie îmi place, eu sunt într-o relație personală cu el și ceea ce am văzut la Matei Balș nu am văzut nici în Germania”, a afirmat Rareș Bogdan.

Prim vicepreşedintele PNL a precizat în final că nu se pune problema candidaturii ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, la funcția de prima al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Au sărit scântei la ultima şedinţă PNL. Mai mulţi lideri din conducerea liberalilor i-au criticat pe miniştri pentru lipsa de comunicare. Rareş Bogdan a făcut cele mai dure reproşuri. El s-a arătat nemulţumit că ar afla măsurile guvernului de la televizor.

ADVERTISEMENT