News

Rareș Bogdan, despre Dacian Cioloș: “Să negocieze cu AUR și PSD”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit luni, la Digi24, despre numirea de prim-ministru făcută de Klaus Iohannis, declarând: "să negocieze acum cu AUR și PSD".
11.10.2021 | 21:40
Rares Bogdan despre Dacian Ciolos Sa negocieze cu AUR si PSD
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a fost desemnat de către președintele Klaus Iohannis să constituie Guvernul în urma consultărilor purtate astăzi cu partidele politice, fiind asumate public doar două desemnări, de la USR și din partea AUR.

Bogdan a reluat linia folosită și de către președintele PNL, Florin Cîțu, cel care a spus luni că Cioloș ar trebui să negocieze cu PSD și AUR.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan: “Dacian Cioloș să negocieze cu AUR și PSD”

“Noi credem că domnul Cioloș va începe discuțiile cu colegii alături de care au dat jos Guvernul Cîțu, cu cei din USR, cu cei din AUR și cu cei din PSD.

După ce va discuta cu cei din AUR și cei din PSD noi vom sta de vorbă cu dumnealui într-un dialog civilizat după ce vom lua o poziție clară în cadrul partidului.

ADVERTISEMENT

Eu mă gândesc, pentru că am văzut discuțiile, președintele a procedat în litera Constituției, s-au prezentat două partide cu propuneri de premier, a ales propunea celor cu cei mai mulți parlamentari.

Cunoscându-l de destul de mult timp, nu cred că Dacian Cioloș s-a prezentat fără să fi avut discuțiile despre majoritate. Noi nu am renunțat niciodată la Florin Cîțu, nu l-am propus pe Florin Cîțu pentru că nu aveam o majoritate construită, nu mergem cu aventuri politice.

ADVERTISEMENT

Domnul Cioloș are probabil o majoritate, are discuțiile făcute, probabil o va face, noi nu o aveam, de aceea nu ne-am prezentat cu o hotărâre. Candidatul nostru este Florin Cîțu, cel validat de către PNL.

Dacian Cioloș trebuie să vină cu o majoritate în fața președintelui și apoi în față Parlamentului. Dacă nu reușește să facă o majoritate, președintele va fi nevoit să facă din nou consultări cu partidele politice.

ADVERTISEMENT

Noi mergem înainte cu guvernarea, guvernăm și acum cu mâinile amputate, noi am achiziționat chiar astăzi 5 mii de doze de anticorpi monoclonali din Italia, alte 10 mii din Germania.

Noi ca să putem lua o decizie trebuie să fim invitați oficial. Așa cum au creat această criză, sunt convins că domnul Cioloș are o strategie foarte bine conturată.

Liderii PNL, cunoscându-l pe președintele Iohannis, știm că domnia sa nu se abate de la lege, e un garant al respectării legii.

Constituția spune clar, prezentându-se doar două propuneri, a acționat perfect constituțional, a dat șansa partidului cu cei mai mulți parlamentari să contureze o majoritate.

Nu exclud ca PNL să facă parte dintr-un Guvern condus de către Dacian Cioloș, dar această decizie nu o iau eu, Rareș Bogdan.

Înainte de orice, avem nevoie de explicații. Dacă domnia sa ar fi dat jos Guvernul pentru că am fi refuzat să achiziționăm Remdesevir sau să facem încă 12 de paturi la ATI, am fi știut și noi de ce.

Domnul Cioloș este aliat cu AUR și PSD. Dacă este refuzat de AUR și PSD, ne vom întâlni cu domnia sa și vom purta discuții. Eu nu cred că domnul Cioloș este într-atât de iresponsabil să arunce România în criză.

După ce a dat jos Guvernul, să își bată joc de români și de toate forțele politice și să meargă într-un fel de aventură în care în trei zile să fie premier și apoi să își depună mandatul.

Sunt convins că doamna Șoșoacă și antivacciniștii din fața Guvernului abia așteaptă să îl voteze”, a declarat Rareș Bogdan la Digi24.

ADVERTISEMENT