News

Rareș Bogdan, despre discuțiile pe tema Schengen de la Viena: ”Austria reclamă presiuni asupra companiilor sale din România”

Rareș Bogdan a făcut dezvăluiri despre discuțiile de la Viena pe tema Schengen. Liberalul spune că Austria reclamă presiuni asupra companiilor sale din România.
07.12.2022 | 23:26
Rares Bogdan despre discutiile pe tema Schengen de la Viena Austria reclama presiuni asupra companiilor sale din Romania
Rareș Bogdan spune că Austria reclamă presiuni asupra unor companii austriece din România: ”Acuzație absurdă”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul Rareș Bogdan s-a aflat, miercuri, alături de șeful PPE, Manfred Weber, la discuțiile cu cancelarul austriac Karl Nehammer, pe tema aderării României la Schengen.

Rareș Bogdan spune că Austria reclamă presiuni asupra unor companii austriece din România: ”Acuzație absurdă”

Politicianul liberal a dezvăluit, într-o intervenție la un post de știri, că oficiali austrieci au afirmat că şefi ai unor companii austriece din România s-ar fi plâns de ”presiuni” din partea unor autorităţi ale statului român cu privire la facilitarea sau direcţionarea unui ”anumit vot”.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Rareș Bogdan, aceste acuzații sunt absurde și nu au nicio legătură cu realitatea. ”Nimeni nu a făcut vreodată, din statul român, astfel de presiuni”, susţine liberalul.

”O chestiune care, din punctul meu de vedere, mi se pare foarte gravă, poate cea mai gravă chestie din această seară: Johannes Hahn, comisarul , a vorbit despre faptul că se fac presiuni pe companiile din Austria, de luni de zile, de ani de zile din partea autorităţilor statului român.

ADVERTISEMENT

Eu am spus că este inacceptabil să spună aşa ceva comisarul, dânsul a intervenit şi a spus: nu, vă spun şi eu şi ofer date, inclusiv Ursulei Von Der Leyen pentru că am date de la CEO şi de la directorii generali din companiile prezente în România, care se plâng de acest lucru.

Eu am spus că este incredibilă această argumentaţie, că ea vine în aceeaşi retorică cu afirmaţia cu migranţii care ar trece pe teritoriul României, că nu există aşa ceva, că statul român nu face nicio presiune şi că îl rog să ofere datele respective autorităţilor statului român şi autorităţilor europene.

ADVERTISEMENT

Dânsul a spus că o să ne ofere aceste date şi că o să le ofere chiar Ursulei von der Leyen şi Comisiei. Asta este o chestiune nouă”, a spus Rareş Bogdan, la Digi24.

Rareș Bogdan: ”Cancelarul Nehammer a propus un calendar de aderare a României în martie”

În aceeași intervenție de miercuri seara, Rareș Bogdan a mai spus că Nehammer a propus un calendar pentru o decizie în privința aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen în luna martie.

ADVERTISEMENT

De altfel, despre acest subiect, cancelarul austriac a vorbit și la conferința de presă organizată alături de Manfred Weber.

Cancelarul Nehammer a adus în discuție un nou posibil calendar pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen, în primăvară.

”Suntem o ţară din interiorul UE, nu o ţară de graniţă. Granițele nu funcţionează dacă avem atâţia oameni care nu au fost înregistraţi. Nu e o discuţie de partid, o discuție politică, avem o problemă de securitate.

Ministrul de Interne a avut un deadline. Şi îşi doreşte să avem un nou calendar pentru primăvară, haideţi să vedem cum putem să mergem înainte”, a spus oficialul de la Viena.

ADVERTISEMENT