News

Rareş Bogdan, editorial acid: “Să nu ne iertaţi dacă ne prindeţi că minţim”. Atac subtil la USR Plus

17.06.2019 | 10:39
Rares Bogdan editorial acid Sa nu ne iertati daca ne prindeti ca mintim Atac subtil la USR Plus

Opoziția strânge rândurile și încearcă să adune semnăturile pentru moțiunea de cenzură care să pice guvernul Dăncilă. Negocierile merg însă destul de încet atât între partidele de opoziție, cât și membrii partidelor aflate la guvernare care ar trebui să răstoarne calculele hârtiei și care să ducă la demiterea guvernului PSD – ALDE. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a scris un editorial destul de tăios în revista Reporter Global, intitulat „Să nu ne iertați, dacă ne prindeți că mințim”, în care a vorbit despre așteptările sale în noua carieră de politician, despre relația pe care ar trebui să o aibă politicienii cu cetățenii, dar și despre negocierile lente pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Rareș Bogdan, editorial tăios înainte de moțiunea de cenzură

Cu această ocazie, fostul jurnalist a avut șansa să își dea în petec și a vorbit în cadrul editorialului său despre pretențiile pe care le are în noua calitate, aceea de politician. El a vorbit despre faptul că poporul și domnia legii sunt suverane: ”Îmi doresc un popor cu puteri discreționare, care să fie inflexibil, excesiv de autoritar cu noi, politicienii. Vreau să ne rupă picioarele (pentru imbecili: în sens figurat), dacă ne prind cu minciuna, dacă nu reușim să explicăm că singurul nostru plan este dezvoltarea României”.

Europarlamentarul PNL a vorbit apoi despre moțiunea de cenzură, proiectul la care s-au înhămat cei din opoziție după rezultatul alegerilor europarlamentare: „Și aici intervine eterna problemă: câți români trebuie să semneze o petiție care să ducă la demisia unui nesimțit? Dar a unui ticălos? Răspunde Constituția: e necesară o moțiune de cenzură care să treacă. Ușor de spus, greu de făcut. Și știți de ce? Pentru că fiecare are pretenția să nu-și rupă gâtul. Căci gâtul fin cu cheltuială se ține. Și nu au toți meserii, iar la fotbal și politică se pricep toți.”

Rareș Bogdan, editorial tăios despre negocierile privind moțiunea de cenzură și USR Plus *foto: hepta.ro

Rareș Bogdan, atac subtil la USR Plus, înainte de votul pentru moțiunea de cenzură

Spre finalul editorialului, Rareș Bogdan lansează un atac subtil și o provocare pentru liderii USR Plus, pe care îi acuză că se feresc de guvernare: „Căci, altfel, cum să explici de ce te codești ca o mireasă în noaptea nunții, când în toată campania electorală ai cerut PSD-ului să plece, deci era evident că urmează să-ți asumi guvernarea? Ca să nu mai vorbim de faptul că taman asta așteaptă și electoratul.”

Nu este prima oară când Rareș Bogdan vorbește despre liderii Alianței 2020. Astfel, fostul jurnalist a discutat despre șansele celor doi lideri ai alianței în alegerile prezidențiale, a spus că Dacian Cioloș are profilul unui candidat din partea USR – Plus, dar l-a avertizat „prietenește” pe fostul premier de faptul că va fi „spulberat” în cazul în care va îndrăzni să candideze contra lui Klaus Iohannis.