News

Rareș Bogdan este europarlamentar. Ce salariu și beneficii va avea ca demnitar

28.05.2019 | 14:31
Ce salariu și beneficii va avea fostul jurnalist, Rareș Bogdan, la Parlamentul European Sursa foto: hepta.ro

Candidatul și fostul jurnalist, Rareș Bogdan a fost ales europarlamentar de românii care au votat în număr mare duminică, 26 mai, la alegerile europarlamentare. Prin urmare, Partidului Național Liberal a avut un procent de 27 %, ocupând primul loc. În momentul în care și-a prezentat candidatura și a fost validat de PNL, Rareș Bogdan a spus că nu se așteaptă să câștige bani și averi după ce va ocupa un loc în parlamentul European.

Ce salariu va avea Rareș Bogdan la Parlamentul European

Rareș Bogdan, principalul candidat înscris pe listele PNL pentru europarlamentare s-a bucurat când a aflat că formațiunea politică căreia i s-a alătura a câștigat alegerile europarlamentare. Fostul jurnalist va reprezenta țara noastră la Bruxelles, unde va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună. „Am câștigat! ✌️ Plec de la Sediul Central PNL. Ora 5.55, acum este CLAR, câștigătorul Alegerilor de pe 26 Mai 2019 este Partidul Național Liberal. Am învins PSD. PNL 27% , PSD 23%, USR/Plus 22%, ProRO 6,5 % , PMP 5,8 %, UDMR 5,2 % , Alde 4,3 %  Exact acum 75 de zile intram in politică și în PNL. Vă mulțumesc din suflet pentru încredere. Nu o să vă dezamăgesc. Vă voi reprezenta cu cinste” , a transmis acesta, imediat după publicarea rezultatelor parțiale de Biroul Electoral Central (BEC).

Imunitatea este primul lucru pe care îl va primi Rareș Bogdan. Un salariu de europarlamentar depășește 6.000 de euro pe lună, iar un parlamentar din România primește doar 2.200 de euro. La finalul mandatului, Rareș Bogdan va avea un câștig financiar de 1 milion de euro. Pe lângă salariu, acesta va mai primi și alte decontări. Prin urmare, pentru călătoriile efectuate în interes de serviciu, în cadrul Uniunii Europene, fostul jurnalist va mai primi peste 4.200 de euro pe an.

Un europarlamentar mai are și alte beneficii, iar printre acestea se numără diurna și costurile de cazare. Diurna de 320 de euro se dă în fiecare zi și este necesară pentru acoperirea costurilor cu cazarea, mesele și alte cheltuieli. Un lucru este important de știut, Rareș Bogdan va primi diurna doar dacă se află la Bruxelles sau Strasbourg, adică el trebuie să semneze registrul de prezență la evenimentele la care participă. Fostul jurnalist va mai primi 4.513 euro pe lună pentru activitatea de europarlamentar pentru a-și închiria biroul, pentru costurile de management, abonamentele la companii de telefonie și altele. Și pensia unui europarlamentar este măricică, acesta reprezintă echivalentul a 3,5% din salariul pentru un an de mandat în Parlamentul European. Însă pensia unui europarlamentar nu va depăși mai mult de 70% din total.

Candidatul PNL, rareș Bogdan a ajuns la Bruxelles
Ce salariu și beneficii va avea fostul jurnalist, Rareș Bogdan, la Parlamentul European
Sursa foto: hepta.ro

Rareș Bogdan a dat cariera pe jurnalist pe cea de politician

Visul lui Rareș Bogdan de a intra în politică s-a îndeplinit în clipa în care s-a înscris în PNL. El și-a propus, ca și om politic ca formațiunea politică din care face parte să bată PSD-ul la aceste alegeri.  Și iată că așa s-a întâmplat. Fostul jurnalist a spus că în perioada în care era jurnalist avea venituri mai mari decât va avea ca europarlamentar. Totodată, acesta a spus că nu vrea să facă averi din salariul de la Parlamentul European.

„Voi rămâne acelasi, mă voi bate pentru libertatea presei şi a cuvântului. Mulțumesc colegilor mei de la Realitatea TV. Îi mulțumesc lui Cozmin pentru cei 6 ani şi șansele pe care mi le-a dat şi sper să găsească un înlocuitor mai bun decât mine. Părăsesc presa cu durere, a fost cea mai grea decizie a mea din această viaţă. Urmează o nouă etapă, sper să am acelaşi succes ca în presă.

Nu am venit să iau nimic, am venit să dau, nu să iau. Nu am nevoie de imunitatea de europarlamentar, şi vin de la venituri mai mari, din presă, decât îmi oferă salariul de europarlamentar. Probabil sunt un caz mai deosebit.”, a declarat Rareș Bogdan.