News

Rareș Bogdan îi ia apărarea lui Klaus Iohannis, după decizia CCR: „Nu cădeți pradă dezinformării”

18.07.2019 | 18:24
Rares Bogdan ii ia apararea lui Klaus Iohannis dupa decizia CCR Nu cadeti prada dezinformarii

Curtea Constituțională a respins joi ambele inițiative legislative de revizuire a Constituției depuse de putere și de opoziție în urma referendumului din 26 mai, plebiscit care a fost validat prin prezența a milioane de români la urne. Unul dintre cei mai vocali politicieni, fostul jurnalist Rareș Bogdan, susține că social-democrații sunt cei care au trimis un măr otrăvit prin intermediul CCR și că președintele Klaus Iohannis nu se face vinovat în niciun fel pentru că a cerut să afle opinia poporului cu privire la modificările Justiției aduse de PSD.

Rareș Bogdan a vorbit despre decizia CCR în ceea ce privește referendumul pentru Justiție

Fostul jurnalist, acum europarlamentar liberal, a discutat despre decizia CCR de a respinge inițiativele legislative depuse de putere și opoziție. Rareș Bogdan a spus că: „PSD nu mai atacă direct sistemul de justiție, ci prin intermediari. Astfel poate spune UE că nu fură curent. Dar că magistrații sunt suverani. Președintele Klaus Iohannis nu a greșit întrebând românii ce își doresc! Nu cădeți pradă dezinformării!”

După aceea liberalul a citat din articolul al Constituției României: „Art. 2 – Suveranitatea (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”

Rareș Bogdan îi ia apărarea lui Klaus Iohannis după decizia CCR
Rareș Bogdan îi ia apărarea lui Klaus Iohannis după decizia CCR *foto: captură facebook

Judecătorii CCR au decis că amnistia și grațierea nu pot fi interzise

Reacția lui Rareș Bogdan vine după ce judecătorii CCRau decis că amnistia și grațierea nu pot fi interzise. Judecătorii au decis cu unanimitate de voturi că propunerea referitoare la interdicția amnistierii sau grațierii corupților încalcă limitele revizuirii Constituției. „Nu poți separa un grup de infracțiuni prin Constituție. O poți face prin lege, dar nu prin Constituție pentru că se încalcă limitele revizuirii, se încalcă principiul egalității în drepturi”, ar fi susținut judecătorii, potrivit G4media.ro.