News

Rareș Bogdan îl face praf pe Teodor Meleșcanu, după scandal de la Valea Uzului: „E senil?”

07.06.2019 | 19:02
Rares Bogdan il face praf pe Teodor Melescanu dupa scandal de la Valea Uzului E senil
ADVERTISEMENT

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a discutat cu omologul său maghiar, Peter Szijjarto, despre situația care s-a petrecut la cimitirul international din Valea Uzului. Acesta l-a somat pe ministrul maghiar să le vorbească etnicilor maghiari din România pentru a deescalada situația. Acest lucru l-a enervat pe europarlamentarul liberal, Rareș Bogdan, care a avut un mesaj dur la adresa ministrului de externe român.

Rareș Bogdan, mesaj dur la adresa lui Teodor Meleșcanu, în contextul conflictului din Valea Uzunului

Potrivit unui comunicat al MAE, Teodor Meleșcanu „a avut joi o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó. În timpul convorbirii, cei doi miniștri au abordat situația de la cimitirul militar internațional din Valea Uzului. Șeful diplomației române i-a adresat omologului ungar solicitarea de a transmite un mesaj foarte clar comunității maghiare de a evita confruntările și escaladarea tensiunilor”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Meleșcanu a „evidențiat importanța identificării unor soluții practice care să fie acceptate de întreaga comunitate locală, români și maghiari deopotrivă, și a subliniat dreptul neîngrădit al fiecărui stat de a-și comemora eroii îngropați în acest cimitir. În același timp, ministrul Teodor Meleșcanu a dat asigurări că sunt luate măsurile necesare pentru a evita escaladarea nedorită a situației, fără a fi necesare intervenții externe neconstructive în acest sens”, a arătat MAE la sfârșitul acestui comunicat, citat de hotnews.

Rareș Bogdan l-a făcut senil pe Teodor Meleșcanu, după discuția pe care a avut-o cu omologul său maghiar *foto: mae.ro
Rareș Bogdan l-a făcut senil pe Teodor Meleșcanu, după discuția pe care a avut-o cu omologul său maghiar *foto: mae.ro

Rareș Bogdan, al doilea mesaj într-o singură zi pentru Meleșcanu

După acest comunicat, liberalul l-a făcut praf pe Meleșcanu: „Meleșcanu e senil? Recunoaște Budapestei dreptul de a se adresa ori a controla maghiarii din România? Invită Budapesta sa lI se adreseze?”, s-a întrebat fostul jurnalist, pe facebook.

ADVERTISEMENT
Rareș Bogdan l-a făcut senil pe Teodor Meleșcanu *foto: facebook
Rareș Bogdan l-a făcut senil pe Teodor Meleșcanu *foto: facebook

A fost a doua oară când Rareș Bogdan a izbucnit la adresa șefului diplomației române, după ce MAE a emis un raport uluitor cu privire la votul din diaspora, în care nu și-a asumat nicio vină pentru felul în care au organizat acest plebiscit. Atunci Rareș Bogdan a cerut o reformă masivă în Minister.