News

Rareș Bogdan le face o promisiune polițiștilor, angajaților ANAF, militarilor și medicilor: „Nu vor avea salariile tăiate”

11.04.2020 | 20:34
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan se așteaptă ca Premierul Ludovic Orban să anunțe în scurt timp cine sunt acei bugetari care vor fi trimiși în șomaj tehnic. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a explicat că angajații din sectorul bugetar vor fi trimiși în șomaj tehnic două săptămâni.

Cine sunt bugetarii cu salariile tăiate?

Ministrul Muncii Violeta Alexandru nu a putut să ofere prea multe detalii, însă a explicat că o parte dintre bugetari vor intra în șomaj tehnic: „Se procesează plățile pentru 500.000 de angajați de către AJOFM, respectiv s-au făcut primele plăți din cele 65.000 de cereri primite de la persoane care lucrează PFA etc.

ADVERTISEMENT

Gândim și alte măsuri de a sprijini companiile. Am atras atenția mediului de afaceri, există varianta șomajului clasic. Nu e forma onorantă să-ți continui în acest moment viața, dar este o variantă.

În mod evident, plata care se face în aceste zile pe luna trecută e integrală. Lucrăm la o reglementare menită să asigure toate măsurile de protecție pentru angajații din mediul public.

ADVERTISEMENT

Ca o măsură de solidaritate, vom solicita celor care lucrează în spațiul public o perioadă de 10 zile, care vor rămâne în șomaj tehnic jumătate de lună, vor primi pe cealaltă jumătate de lună 75% din salariu de bază. Această reglementare va fi definitivată, se va resimți în luna mai pentru luna aprilie.

Trebuie să rămân fidelă mesajelor, atâta vreme cât nu cunosc realitatea încasărilor la buget, proiecția în economie pentru lunile următoare, nu pot să vă declar decât că facem toate eforturile. Creșteri vor fi cu siguranță. Dacă sunt necesare declarații pe această temă le vom face”.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, colegul de partid al Violetei Alexandru, a dat asigurări că există anumite categorii de angajați ai sistemului bugetar care nu vor fi afectați de tăierile salariale.

„Cine nu va fi afectat. Ce va pot spune cu siguranță, nu se pune problema ca cei 55.000 de personalu MAI, respectiv jandarmi și polițiști să intre în categorie, nici ca cei de la Ministeru Finanțelor în această categorie, o țară care nu are taxe nu are cum să meargă înainte. Cu siguranță militarii, medicii nici atât”, a explicat Bogdan la România TV.

ADVERTISEMENT

Prin excludere, ar rămâne profesorii și alți angajați din administrațiile locale și naționale care ar urma să fie afectați de scăderile salariale.

ADVERTISEMENT
Tags: