News

Rareș Bogdan, nervos la vederea imaginilor cu românii care pleacă în Germania: ”Suntem nebuni! Izolare sau bătaie de joc?”

09.04.2020 | 16:36
Rares Bogdan nervos la vederea imaginilor cu romanii care pleaca in Germania Suntem nebuni Izolare sau bataie de joc
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a fost extrem de nervos când a văzut imaginile cu românii care pleacă la muncă în Germania și Italia.

Rareș Bogdan, nervos la vederea imaginilor cu românii care pleacă în Germania: ”Suntem nebuni! Izolare sau bătaie de joc?”

În plină pandemie de coronavirus, mii se români se pregătesc deja să aterizeze în țările europene care cer mână de lucru în domeniul agricol.

ADVERTISEMENT

Chiar joi, aeroportul din Cluj-Napoca a oferit imagini incredibile. Aproape 2000 de români au luat cu asalt Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj Napoca pentru a pleca în Germania să lucreze ca angajați sezonieri.

Rareș Bogdan nu a rămas impasibil la vederea acestor imagini și a avut o reacție extrem de nervoasă pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

Europarlamentarul atrage atenția autorităților din mai multe perspective. În primul rând, acesta spune că riscăm să punem în pericol zeci de mii de cetăţeni, dat fiind faptul că evenimentul de joi are loc într-o perioadă în care oamenii ar fi trebuit să stea la izolare.

”De ce mai ținem oamenii în izolare și cerem distanțare socială dacă avem astfel de acțiuni???? Suntem nebuni chiar toți în țara asta!!!!!???? Imaginile sunt de ACUM!!! Sunt 2.000 de oameni în Aeroportul Cluj!”, scrie liderul PNL pe pagina de socializare.

ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, apel către Guvern: ”Să păstrăm oamenii în țară”

În opinia lui Rareș Bogdan, Guvernul României se poate opune cererii de curse charter speciale trimise de angajatorii din Italia, sau Germania, pentru muncitori români.

Acesta face un apel la autorități și le cere să încerce să păstreze în țară cetățenii care doresc să plece la muncă în Europa.

ADVERTISEMENT

Mai mult, europarlamentarul avertizează în privința riscurilor la care se supun conaționalii săi în țările de destinație, acolo unde epidemia de coronavirus a făcut multe victime.

”Dacă tot au venit acasă, să îi păstrăm și să dezvoltăm Agricultura romanească. Aici, producătorii și cultivatorii duc lipsă de forță de muncă si noi ne trimitem forța de muncă pentru agricultura în Italia si Germania. Nu știu cine a luat decizia, însă oricine ar fi, nu cred că este ok.

Și Nuuuu în Veneto, este una dintre regiunile din Nordul Italiei care au fost în epicentrul infectărilor cu COVID-19. Mai bine chemați marii agricultori români și producători/cultivatori și analizam dacă le putem da salarii apropiate cu cele de acolo, minus 200/300 euro care reprezinta chiriile și cheltuielile ca nu sunt oamenii acasă si ne dezvoltam în sfârșit Agricultura!!!!!!

Nu putem sa importam în continuare pătrunjel, ceapa, cartofi, usturoi si drojdie! Părem imbecilii planetei. Și încă ceva, BLOCAȚI acum exportul de cereale și făină! În ultimele 3 săptămâni au fost exportate cantități uriașe de făină și cereale prin Portul Constanta”, mai spune Bogdan pe pagina de socializare.

ADVERTISEMENT