News

Rareș Bogdan este gata să devină președinte la PNL București. Care sunt condițiile impuse de fostul jurnalist

03.06.2019 | 13:43
Rares Bogdan este gata sa devina presedinte la PNL Bucuresti Care sunt conditiile impuse de fostul jurnalist

Europarlamentarul Rareș Bogdan a anunțat că este pregătit să devină liderul filialei PNL București, după demisia lui Cristian Bușoi. Fostul jurnalist a spus însă și condiția pentru care ar accepta această poziție și anume ca el să numească propriul secretar general iar ca toți cei șase președinți ai filialelor organlizațiilor de sector să fie toți numiți de către el.

Condițiile lui Rareș Bogdan pentru a prelua PNL București

Rareș Bogdan a explicat înaintea ședinței Biroului Executiv al PNL care sunt condițiile pentru ca el să devină președintele liberalilor în Capitală: „Dacă condițiile mele se acceptă probabil voi lua această decizie, dar condițiile mele sunt extrem de dure și nu știu dacă vor conveni: Opoziție totală la PSD. PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci voi accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care sunt nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați”, a mai spus fostul jurnalist.

O altă condiție pentru ca Rareș Bogdan să accepte propunerea de a deveni președinte PNL București este dată de posibilitatea de a-și alege „locotenenții”:  „Voi dizolva toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor și îmi voi pune propriul meu secretar general și cei trei prim-vicepreședinți. Dacă acceptă cei din conducerea națională cererile mele care sunt cât se poate de clară, adică nu Rareș Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparține, ci Rareș Bogdan și echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureștiul, altfel nu”, a adăugat Bogdan.

Rareș Bogdan l-ar înlocui pe Cristian Bușoi la președinția PNL București *foto: hepta.ro
Rareș Bogdan l-ar înlocui pe Cristian Bușoi la președinția PNL București *foto: hepta.ro

Rareș Bogdan ar urma să îi ia locul lui Cristian Bușoi la conducerea PNL București

Potrivit Mediafax, cel care ar deveni secretar general în mandatul lui Rareș Bogdan ar fi Florin Roman. Cristian Bușoi și-a anunțat luni demisia din funcția de președinte al PNL București, iar alături de el au renunțat la funcții și președinții filialelor de sector, mai puțin șeful PNL Sector 2, Anca Boagiu.

În alegerile europarlamentare din 26 mai, PNL a obținut în Capitală 15,7%, cu peste 140 de mii de voturi: „Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca preşedinte al PNL Bucureşti, eu şi întreaga echipă de conducerea a PNL Bucureşti ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la Bucureşti. Îmi asum răspunderea şi pentru că sunt de 23 de ani în PNL şi am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNL. Trebuie însă să nu ne amăgim. Şi conducerea naţională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la Bucureşti. Organizarea şi politica locală sunt o parte componenta importantă într-o campanie electorală, dar la Bucureşti şi în marile oraşe cel mai mult influenţează votul politic, imaginea naţională a partidului şi a liderilor săi”, a remarcat Buşoi, în momentul în care și-a dat demisia.